Učenica prvog razreda kruševačke Osnovne škole „Nada Popović“, koja je prekjuče teško povređena kada se polomio ringišpil u Sokobanji, uspešno se oporavlja nakon operacije na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra u Nišu, potvrđeno je juče našem listu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Neurohirurg Ivan Stefanović rekao je novinarima da je devojčica „svesna, komunikativna i sa stabilnim vitalnim i motoričkom funkcijama“. Stekli su se uslovi da sa Odeljenja intenzivne nege bude prebačena na regularno odeljenje, gde će takođe biti pod stalnim nadzorom lekara.

Anđelka Slavković, direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju, gde je smešteno sedmoro povređene dece, dodala je da su sva deca dobro i da je troje dece juče otpušteno, a četvoro zadržano kako bi „neke analize bile ponovljene“.

Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja, izjavio je da zemljište na kome je bio postavljen zabavni park pripada JP Srbijašume i da lokalna samouprava nema veze sa tim. Devetoro učenika OŠ „Nada Popović“ povređeni su kada se polomio stub ringišpila na izletištu „Borići“ u Sokobanji, u kojoj su boravili u okviru nastave u prirodi. Osmoro đaka sa uglavnom lakšim povredama zbrinuto je u niškom Kliničkom centru, a jedan učenik u Domu zdravlja u Sokobanji. Nakon nesreće policija je uhapsila vlasnicu zabavnog parka Valentinu A. (34) i radnika u tom parku Sašu A. (37) zbog izazivanja opšte opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari