Povređeni žandarm Miloš Jevremović izašao iz bolnice: Dočekale ga kolege i ministar Dačić (VIDEO) 1Foto: Printskrin: Youtube/Tanjug News Agency official

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović, koji je teško ranjen 29. juna ispred ambasade Izraela, kada je u njega iz samostrela pucao Miloš Žujović, danas je izašao iz bolnice, a u Odredu Žandarmeriju u Beogradu priređen je doček Jevremoviću, kom prisustvuje i ministar policije Ivica Dačić.

„Hvala svima na brizi. Hvala svima, predsedniku, ministru što su me obišli. Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja, da se ne hvalim mnogo, ima tu momaka, koji želi da Srbija bude bezbedna“, rekao je Jevremović.

Ministar Dačić je uručio Jevremoviću plaketu za posvećenost policijskom poslu.

Dačić je rekao da je današnji dan posebno bitan jer je Jevremović pušten iz bolnice.

„Izašao je iz bolnice naš herojski pripadnik. Hvala Bogu, kao što su svi pratili, on je bio teško ranjen, u vrat. Uz Božju milost i sreću, pošto nije bio pogođen u vitalni krvni sud, operacija je bila uspešna“, rekao je Dačić.

Ministar je rekao da je Jevremović heroj jer je uspeo da neutrališe teroristu, ali i podsetio da je ukinut crveni nivo pretnje od terorističkog akta.

Govoreći o samoj akciji koja je sprovedena, Dačić je rekao da je privedeno više lica, da je izvršen pretres i da su izvršeni razgovori sa više lica, posebno sa onima za koje se sumnja da se nalaze u grupi vehabija.

„Reč je o onima koji kao idole imaju ISIS, i mi ćemo i svakako i dalje pratiti sve te aktivnosti“, rekao je Dačić.

Ministar je rekao da je policija pokazala da država može u punoj meri da računa na kapacitete.

„Pokazalo se i ovom prilikom da je Žandarmerija dobro obučena i želim još jednom da se zahvalim i da istaknem ulogu koju je imao Jevremović, koji se odupreo teroristi i koji je u trenucima kada mu je život visio o koncu našao snage i pribranosti da likvidira teroristu“, rekao je Dačić.

Okupljenima se obratio i komandant Žandarmerije.

„Želim da se zahvalim na podršci čitavoj jedinici i našem Milošu. Danas smo dočekali našeg heroja tako što ga je dočekao špalir i on je prošao kroz špalir. Miloš je pokazao hrabrost, odlučnost, smirenost“, rekao je komandant Žandarmerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari