Požar kod Sombora lokalizovan, zbog gustog dima obilaznica i dalje zatvorena 1Ilustracija Foto: Pixabay/stevepb

Požar koji je zahvatio rastinje na delu obilaznice kod stare deponije u Somboru lokalizovan je, saznaje N1. Zbog gustog dima i dalje je zatvorena obilaznica od Apatinskog puta do Rokovačke šume.

Suvo rastinje je izgorelo gotovo do same obilaznice, a dim je ušao među kuće u naselju. Kako SOinfo saznaje, jedna osoba je privedena zbog sumnje da je izazvalo požar.

Vatrogasci somborske jedinice su na licu mesta sa svim raspoloživim vozilima i pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju i zaštite naselje Čvorak. Gašenje vatre otežava i vetra koji duva u smeru salaša Rokovci i gradskog postrojenja za prečićavanje otpadnih voda, piše SOinfo, prenosi N1.

Građani iz tog kraja su se i sami organizovali i pomažu u gašenju vatre. Prema najnovijim informacijama, u pomoć stižu i jedinice dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih sela, jer se vatra još širi.

Vatra je stigla i do same obilaznice, te se dim širi po kolovozu, a vatrogasci nastavljaju da kontrolišu područje u potrazi za žarištima, kojih ima na više mesta. Preporučena je povećana opreznost, ukoliko se vozilom krećete po obilaznici, odnosno u okolini požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari