Požar u krugu Infektivne klinike, jedna osoba stradala 1Foto: N1

Jedna osoba je poginula, dok je jedna teže povređena u požaru koji je u noći izmedju nedelje i ponedeljka izbio u zgradi koja se nalazi nedaleko od Infektivne klinike u Beogradu.

Požar je izbio posla sata posle ponoći, a intervenisalo je 38 vatrogasaca sa deset vozila.

Zasad nije poznato stanje povređene osobe.

Požar je izbio u stanu čoveka koji je nastradao, a prema informacijama portala Nova.rs, vatrenu stihiju je izazvala peć.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, požar je lokalizovan na vreme i sprečeno je dalje širenje vatre, a svi stanari te stambene zgrade, u kojoj je oko 20 stanova, su evakuisani, prenosi RTS.

„Mi smo odmah poslali dve naše ekipe. Jedna ekipa zbrinula je jednog pacijenta i prevezla na VMA, druga ekipa ostala je sve vreme da dežura tokom gašenja požara i na kraju mogli samo da konstatuju smrt jedne osobe, neprepoznatljive, ugljenisane“, rekla je za RTS doktorka Ivana Stefanović.

Kako su ranije za ispričali stanari, veću tragediju sprečile su dežurne službe vatrogasaca.

„Da nije bilo vatrogasaca, ovo bi bila mnogo veća tragedija. Oni su moju taštu spasli, iako je ostala bez svesti da ležu stanu. Ovi ljudi su heroji. Molim vas da napišete to“, rekao je za Nova.rs stanar zgrade čija tašta je prevezena na VMA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari