Svi učenici koji su ove godine završili prvi razred neke od osnovnih škola sa teritorije grada Požarevca, imaće besplatnu obuku za neplivače na bazenu Kulturno-sportskog centra Požarevac.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Tu spada pet gradskih i dve prigradske škole u Lučici i Bradarcu. Da bi roditelji dece koja spadaju u gorenavedenu kategoriju ostvarili ovu pogodnost, potrebno je samo da sa đačkom knjižicom kao dokazom da je njihovo dete završilo prvi razred, dođu na bazen u vremenu od 18 do 19 sati i jave se nekom od predstavnika Društva za telesno vaspitanje i rekreaciju „Partizan“ iz Požarevca, koje inače i sprovodi ovu akciju.

– Akcija, za koju su sredstva dobijena od gradske Komisije za sport, simbolično nazvana „Grad bez neplivača“ podrazumeva besplatnu obuku za svršene prvake, ali pomenuto udruženje radi obuku neplivača i za sve ostale kategorije stanovništva i za njih je cena obuke na nivou prošlogodišnje i iznosi 2.500 dinara. Časovi plivanja sprovode se u vremenu od 19 do 20 sati – kaže Nenad Mitić, direktor KSC Požarevac.

U okviru Škole plivanja predviđena su četiri kursa, odnosno termina i svaki od njih sadrži 10 do 15 časova, zavisno od nivoa korisnika. Prvi kurs počinje 15. juna, drugi 1. jula, treći 16. jula i poslednji 1. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari