Završetak uređenja fasade na objektu „Pekara Janković“ u samom centru Požarevca kao i brojna gradilišta potvrđuju da Direkcija za izgradnju maksimalno koristi lepe dane za realizaciju utvrđenih planova i programa za ovu godinu.

Od 19. jula do 12. avgusta ove godine, po rečima direktora Direkcije Miodraga Stojkovića, trajaće radovi na izradi fekalne kanalizacije u Dunavskoj ulici od Partizanske do Zmaj Jovine. Za to vreme doći će do privremene izmene režima saobraćaja zbog izvođenja radova, tačnije rečeno, doći će do potpunog zatvaranja saobraćaja u ovom delu Dunavske ulice. Saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima.

Topličina ulica je dobila kišnu kanalizaciju u celoj svojoj dužini. Zadnja deonica, a to je bio sliv ka Jug Bogdanovoj ulici je završena prošle nedelje, po izjavi nadzornog organa, u ugovorenom roku. Ostalo je samo asfaltiranje rova, što će se takođe realizovati brzo, po sticanju tehnoloških uslova.

Mesna zajednica „Park“ dobila je fekalnu kanalizaciju. Radi se o ulici Slobodana Penezića. Završena je prva faza od Porečke do Vinogradarske ulice. Ukoliko se dobije saglasnost od Železnice Srbije, uradiće se i druga faza, odnosno ova kanalizacija biće uvedena u fekalni kolektor Knez Milošev Venac.

Dobijena je građevinska dozvola za izradu prve faze kišnog kolektora Knez Milošev Venac u ulici Ilije Gojkovića, u zoni Hipodroma. Radovi na crpnoj stanici SC-7 u ulici Prote Mateje, po izjavi nadzornih organa, teku u okviru planirane dinamike. Dve tećine fekalnog kolektora između crpnih stanica CS-6 i CS-7 je urađeno. U toku je procedura za dobijanje lokacijske i građevinske dozvole za kolektor u ulicama Pećkoj i Vojske Jugoslavije.

Završeni su radovi na nanošenju novog habajućeg sloja u ulici Bratstva i jedinstva, od Visoke tehničke škole pa do Bolnice. Pre toga, glodalicom su uklonjeni oštećeni delovi asfaltnog završnog sloja. Uklonjeno je i šiblje pored lokanog puta Brežane-Ostrovo, kao i na lokanom putu Kostolac-Stari Kostolac-Drmno. Izvršeno je i ravnjanje ulica u naselju Dragovac. – Kružni tok svakog dana dobija na funkcionalnosti, lepoti i kvalitetu. Krajnji cilj svega ovoga je asfaltiranje, postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, kao i na kraju stavljanje kružnog toka u funkciju. Požarevačka javna preduzeća, kao i republička javna preduzeća su iskoristila priliku da postave svoje nove instalacije, a da stare instalacije zamene novim. Njihove aktivnosti su trajale intenzivno dve nedelje, a i nadalje pojedina javna preduzeća su se pojavljivala na gradilištu. Na desnom trotoaru, gledano iz pravca grada, umesto mašinskog iskopa, vršen je ručni iskop zbog prisustva raznih plitko ukopanih instalacija. Svo vreme gradnje, temperatura vazduha na gradilištu je uglavnom bila između 35 i 37 stepeni, što je iziskivalo dodatni napor u realizaciji posla, kaže o ovom velikom gradilištu u Požarevcu direktor Stojković.

Kada su u pitanju radovi u Kostolcu završeno je betoniranje trotoara prema restoranu „Dragulj“ na dunavu.

Završeno je i ravnanje i nasipanje ulice Cara Dušana u MZ „Čačalica“. Nasuta je i ulica Crveni krst u MZ „Park“. Prema izjavama nadzornih organa, svi radovi teku u okviru planirane dinamike, a eventualna pomeranja rokova su posledica objektivnih razloga, na koje se nije moglo računati prilikom ugovaranja.

Potpisan je ugovor za nastavak radova na izgradnji trafostanice u krugu Opšte bolnice u Požarevcu, a radi se o građevinsko-zanatskim radovima, u pitanju je druga faza. Izvođač je krenuo u realizaciju i pre ugovorenog roka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari