Čelnici lokalne samouprave Grada Požarevca započeli su seriju poseta lokacijama na kojima se izvode radovi na objektima i komunalnoj infrastrukturi kako bi se konstatovala dinamika radova i kvalitet izvođenja. Najpre su posetili centralnu gradsku zonu gde na glavnom trgu teku radovi na dva objekta stare arhitekture koji spadaju među najmarkantnije u urbanom gradskom jezgru.


– Nakon uređenja fasade Dušmanićeve apoteke, koju smo završili prošle godine, započeli smo radove na Apoteci Kuzmanović, gde radove izvodi firma „Jović gradnja“ i Pekari Janković gde je javnu nabavku za uređenje fasade dobio „Građevinar“, rekao je gradonačelnik Miodrag Milosavljević. Nadam se da ćemo ove izvanredne fasade završiti do početka Ljubičevskih konjičkih igara kako bi nam grad zaista bio lepši kao što i zaslužuje. Zadovoljan sam jer smo ove godine uspeli da ovo što je predviđeno budžetom za tekuću godinu već realizujemo, što je veliki uspeh Direkcije za izgradnju, koju ovom prilikom zaista pohvaljujem, rekao je on. – Ove godine predviđeno je sređivanje glavnog trga, što je naša obaveza, pogotovu što nam je Republika omogućila sticanje statusa Grada, kazao je Miomir Ili, predsednik Skupštine. Mi smo sada na vlasti i dužni smo da poštujemo ono što smo obećali građanima, izjavio je Ilić.

Započeli su i radovi na rekonstrukciji kolovoza na lokaciji Bulevar gde se slivaju saobraćajnice iz pravaca: Veliko Gradište, Kostolac, Tulba i okolnih ulica iz pravca centra grada. Pored rekonstrukcije kolovoza, formiranjem kružnog toka, i trotoara, u toku je i adaptacija stare kafane „Bulevar“ u kojoj će, prema planiranom, biti smeštene Komunalna policija i Komunalna inspekcija.

– Krenuli smo na vreme prema dogovoru sa izvođačima radova a rok za završetak je mesec dana, rekao je Miodrag Stojković, direktor Direkcije za izgradnju. Vrednost radova na Bulevaru je 11,3 miliona dinara.

Poseta je obuhvatila i obilazak kolektor u Mesnoj zajednici „Radna mala“, čime će se rešiti i pitanje kanalizacije u MZ „Sopot“, kao i modernizaciju velike ulice Rade slobode sa kompletnom infrastrukturom.

Završeni su radovi na parkiralištu prekoputa hotela „Dunav“ u samom centru grada. Direktor Javnog preduzeća „Parking servis“, Slavko Živković, je tom prilikom rekao: – Ovaj zatvoreni parking, koji smo rekonstruisali za samo pet dana, pruža mogućnost veoma kvalitetnog parkiranja. Vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara, izdvojenih iz sopstvenih sredstava preduzeća a na novom parking od 2.500 kvadrata može da se smesti više od 80 vozila“. Selo Brežane dobilo je novi asfaltni put kroz naselje od 700 metara a vrednost radova je 3,6 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari