Po svoj prilici, Požarevac postaje jedan od najznačajnijih teniskih centara u Srbiji, istaknuto je na prijemu prilikom izlaganja legendarnog teniskog trofeja za pobednike Devis kupa, čuvene „Salatare“, koji je ove godine osvojila naša reprezentacija. Povodom Dana tenisa u Požarevcu, gradonačelnik Miodrag Milosavljević organizovao je svečani prijem za članove Teniskog kluba iz Požarevca kome je prisustvovala i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

Ovom prilikom sklopljeni su i ugovori o sponozorstvu, Teniski klub Požarevac dobio je finansijsku pomoć od Kompanije „Dunav osiguranje“ i Privrednog društva „Termoelektarne i kopovi Kostolac“. Prijemu su prisustvovali: narodni poslanik Stevica Spajić, direktor PD „Termoelektrane i kopova Kostolac“ Dragan Jovanović, direktor „Dunav osiguranja“, filijale Požarevac Zoran Debeljković, članovi Teniskog kluba Požarevac kao i predstavnici Gradske uprave Požarevac.

Dobrodošlicu je poželeo gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević: – Grad Požarevac, sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom prosvete učinio je puno na afirmaciji sporta u našem kraju. Kod Hale sportova privode se kraju radovi na otvorenim terenima za male sportove, renovirali smo bazen u Sportskoj hali, krenuli smo sa sređivanjem prostora namenjenog sportistima i sportskim savezima jer smo svesni situacije u kojoj funkcionišu, u završnoj fazi je i izgradnja sportske sale u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, u Kostolcu se privode kraju radovi na sportskoj dvorani namenjenoj za gimnastiku, takođe su završene tribine na stadionu „Mladog radnika“. Mi ćemo i nadalje raditi na tome da sport učinimo dostupnim svakom našem sugrađaninu. Imamo dobre teniske terene i dobre trenere, tako da smo na dobrom putu da razvijamo tenis u Požarevcu.

Predsednik Upravnog odbora Teniskog kluba Požarevac Vladan Milovanović se zahvalio kompanijama koje pomažu razvoju tenisa, i u ime ovog kluba potpisao sponzorske ugovore sa „Dunav osiguranjem“ i PD „TE-KO Kostolac“: – Naš klub doživljava ekspanziju u Požarevcu, puno naše dece je zainteresovano za ovaj sport i treba svi zajedno da se potrudimo da im obezbedimo uslove, jer naš grad ima pet izvanrednih terena koji spadaju među lepše u našoj zemlji.

Direktor Termoelektrana i kopova Kostolac Dragan Jovanović naglasio je da ova kompanija kontinuirano ulaže u sve aktivnosti značajne za loklalnu zajednicu: – Meni je danas i zadovoljstvo i čast, da u ime Privrednog društva, mogu da potpišem ovaj ugovor o sponzorstvu za Teniski klub Požarevac, koji ima višedecenijsku tradiciju i okuplja veliki broj mladih. Uloga našeg privrednog društva je da proizvodi električnu energiju ali je i naša zajednička obaveza da negujemo princip društvene odgovornosti. Meni je drago što smo se, radeći u ovom regionu i pomažući našoj zajednici, svrstali među društveno najodgovornija preduzeća u Srbiji.

Kompanija „Dunav osiguranje“ je i do sada podržavala i pomagala uspešne sportiste i značajne sportske manifestacije. Direktor filijale u Požarevcu Zoran Debeljković je najavio da će ova kompanija to činiti i ubuduće: -Obeležavamo danas uspeh najboljih ambasadora Srbije, naših tenisera koji nas predstavljaju po celom svetu. Dolazim iz kompanije koja se bavi osiguranjem, koja je lider u ovoj oblasti i koja smatra da joj je obaveza da pomaže ovakve aktivnosti.

Povodom Dana tenisa, u svečanoj sali Gradskog zdanja aprila građani mogli da razgledaju Pehar pobednika Dejvis kupa, čuvenu „Salataru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari