U Kladovu održan je 38. susret radnika elektrodistribucija Srbije. Hotel“Đerdap“ je bio uspešan domaćin za preko 500 učesnika ovih susreta, koji su se nadmetali u fer-plej borbama, družili se, upoznavali, zbližavali i takmičili u 12 sportskih disciplina.


U generalnom plasmanu PD „Centrar“-Kragujevac zauuzeo je četvrto mesto. Na tek završenim sportskim takmičenjima učestvovali su i sportisti iz ED „Elektromorava“-Požarevac, koji zajedno sa ED „Elektrošumadija“-Kragujevac i ED „Elektromorava“-Smederevo, sačinjavaju PD „Centar“-Kragujevac. PD „Centar“-Kragujevac osvojio je prva mesta u muškom i ženskom streljaštvu, dok su drugi bili u šahu i penjanju na stub. Radnik požarevačke Elektromorave, Novica Popović postao je sveukupni pobednk u streljaštvu na nivou svih elektrodistribucija u Srbiji. PD „Centar“ je pobedio u nadvlačenju konopca koji je bio revijalnog karaktera.

Takmičenja su bila neizvesna do kraja, a u nekim susretima dramatična, tako da se do samog kraja nisu znali pobednici i konačan plasman. Kao takva izazivali su pažnju i bila su dobro posećena. Svoje takmičare redovno su posmatrali i rukovodioci PD „Centar“ i požarevačke Elektromorave na čelu sa direktorima Gvozdenom Ilićem i Marijom Lazić.

Predsednik sindikata požarevačke Elektromorave, Miodrag Bata, zajedno sa prvim sindikalcem PD „Centar“-Kragujevac Brankom Gojkovićem izrazili su zadovioljstvo postignutim rezultatima uz opasku da je moglo i bolje.

„Zadovoljni smo rezultatom, jer je to dobar rezultat s obzirom na okolnosti da je naše Privredno društvo najmanje u Srbiji, pa samim tim imali smo manju mogućnost izbora sportista. S druge strane, naša ekipa je među najstarijima, jer nije došlo do smene generacije iz razloga što nismo primali nove i mlade radnike. Možda je moglo bolje, ali, i ovako je dobro. Iduće godine idemo na viši plasman“, samouveren je Bata.

Prvi sindikalac Centra Branko Gojković istakao je da je posebno zadovoljan osvojenim drugim mestom u disciplini penjanje na stub.

– Od osnivanja Centra mi u disciplini penjanje na stub imamo dobre rezultate. Ili smo pobednici, ili smo, kao ovog puta, drugi. Zbog tih rezultata posebno sam zadovoljan jer ova disciplina je iz naše struke, pa sam tim, ona je najvažnija i najatraktivnija disciplina na igrama – istakao je Gojković.

Igre su se završile dodelom pehara, medalja i priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari