Grad Požarevac ugostio je mališane iz Orahovaca i Velike Hoče sa Kosova i Metohije, koji su tradicionalno posetili ovaj grad i makar na jedan dan zaboravili svoje nedaće.


Gradonačelnik grada Požarevca, Miodrag Milosavljević poželeo je da im svaki naredni dan bude ispunjen radošću i da se pored poklona, kući vrate sa osmesima. – Srećni vam praznici, dobro došli u Požarevac sa željom da ove utiske koji ste ovih dana imali i koje će te imati još u naredno vreme ponesete sa sobom i da ovo teško vreme koje preživljaete svih ovih godina, vaši roditelji decenijama, bar za trenutak bude trenutak sreće i radosti iz tog razloga već drugu godinu zaredom, mi Vas pozivamo ovde da budete naši gosti. Ono što mi doživljavamo svakodnevno: mir, spokojstvo, ljubav, toleranciju, to je ono što vama nedostaje. Mislim da vam stvorimo taj jedan trenutak koji vam bar za sledeću godinu može „napuniti baterije“ i stvoriti volju i nadu za boljim životom. Mi smo ove godine vam pripremili paketiće. Napuničemo vam autobus igračkama koje su naši mališani u gradu Požarevcu, Kostolcu i okolnim selima pripremili kako biste ih poneli kući i podelili sa drugarima. I da podelite sreću sa njima za naredno vreme. Prošle godine su mi išle suze da Vam kažem potresao sam se kad je bila ova poseta, danas mi je malo lakše kada su ovi teški trenuci malo iz nas i da budu ipak to budu srećni trenuci za sve. Da ih pamtimo u budućnosti i da ne bude ovo poslednji put. Da ovo bude tradicija svake godine, Požarevac bude grad koji će ugostiti našu decu sa Kosova i da na taj način pokažemo da imamo veliko srce prema njima i da želimo da oni istraju u svojoj nameri da žive na tom prostoru i da im poželimo svu sreću.

Ostali mališani sa Kosova koji su danas bili gosti Požarevca, obradovali su se poklonima ali još više pažnji znajući da ih nismo zaboravili u teškim vremenima. Za kraj uz pratnju harmonike jednog od profesora zahvalili su se onako kako samo deca umeju, pesmom.

Ovu humanu akciju podržali su i organizovali u ime grada Požarevca gradonačelnik Miodrag Milosavljević kao i njegova zamenica Vukica Vasić, Miomir Ilić predsednik Skupštine grada sa zamenikom Milićem Jovanovićem i pomoćnicom Violetom Tomić, Aleksandar Đokić član gradskog veća nadležan za sport i omladinu, volonteri Kancelarije za mlade grada Požarevca i Crveni krst Požarevca koji je takođe darovao poklone ovim mališanima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari