Proslava slave ovog uspešnog preduzeća bila je povod za još jedan značajan događaj koji će, čini se, služiti najviše na zadovoljstvo građana koji plaćaju svoje račune, a to je nova sala za naplatu, popularna pasarela.


U jutarnjim časovima u Sabornoj crkvi u Požarevcu izvršen je obred prerezivanja slavskog kolača. Ovogodišnji kolačar Zlatan Marković predao je svoju dužnost narednom, a to će biti Vladimir Stojković.

Nakon toga, direktorka PD ED „Elektromorava“ Požarevac Marija Lazić je napravila prijem za visoke zvanice koje su, pored rukovodioca Elektromorave činili i predstavnici požarevačke lokalne samouprave na čelu sa zamenicom gradonačelnika Vukicom Vasić i zamenikom predsednika skupštine grada Milićem Jovanovićem. Prisutan je bio i direktor privrednog društva PD „Centar doo Kragujevac“ dr Gvozden Ilić. Najpre se prisutnima obratila Marija Lazić koja je govorila o delu aktivnosti požarevačke Elektromorave u prethodnom periodu i najavama za buduće investicije. Ona je istakla da su u cilju sigurnog i kvalitetnog napajanja električnom energijom, smanjenja broja kvarova i gubitaka u distribuciji struje za naponski nivo 10Kv i 0,4.

– Izgrađeno je jedanaest novih trafo stanica prenosnog odnosa 10 na 0,4. Izvršena je izgradnja i rekonstrukcija 10 kilometara dalekovoda 10 Kv i 27 kilometara niskonaponske mreže 0,4. U trafo stanicama 35/10 postavljeni su novi vakumski prekidač. Vršili smo i izgradnju neenergetskih objekata. U toku su završni radovi na adaptaciji ulaznog hola u PD Elektromorava Požarevac – kazala je Lazić o samo jednom deliću aktivnosti privrednog društva na čijem je čelu. Posle izlaganja direktorke Marije Lazić prisutni su odgledali dokumentarni film o istorijatu „Elektromorave.

Nakon prijema i odgledanog filma, svi prisutni su obisši novu šalter salu urađenu po najsavremenijim standardima svetske arhitekture i unutrašnjeg dizajna inspirisanu poznatom požarevačkom umetnicom Milenom Pavlovic Barili. Muzička škola iz Požarevca izvela je prigodan program a takođe je predstavljena i monografija pod nazivom „Istorija pisana strujom“. Kako smo saznali, do zvaničnog puštanja u rad ovog hola ili šalter sale ostalo je manje od mesec dana, tako da će građanima Požarevca plaćanje električne energije u skorijoj budućnosti biti znatno olakšano.

Slavski ručak za radnike „Elektromorave“ i goste priređen je u restoranu „Kum“, gde su 23 radnika dobila nagrade za 10, 20 i 30 godina provedenih u preduzeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari