Nagađanja da su dva odbornika iz opozicije prešla u SNS, u ponedeljak su zvanično potvrđena. Na sednici Gradskog odbora SNS u Požarevcu održanoj u ponedeljak, verifikovan je pristup dva odbornika u odbornički klub ove stranke, tako da on sada broji 27 odbornika, što ga ubedljovi čini najačim u Skupštini grada Požarevca. U njega su ušli odbornici Dejan Živanović, koji je bio na listi odbornika DS, a kasnije nastupao kao samostalni odbornik, i Predrag Stanković iz URS-a, koji je nakon raspada te stranke prešao u Ljajićev SDPS.

Na istoj sednici dodatno je ojačan i Gradski odbor kooptiranjem četiri člana, pa sada ima 51. člana. Novi članovi ovog odbora su dipl. ekonomista Nebojša Jočić, inače prvi predsednik požarevačkih naprednjaka, direktor poljoprivrednih stručnih službi, Aleksandar Stojanović, privatni preduzetnik Ivan Bogdanović, kao i dipl. ekonomista Nataša Krstić.

– Nebojša Jočić koptiran je u odbor jer mu je tu mesto, dok su ostali došli na osnovu svog rada i doprinosa koji su dali stranci – rekao je lider požarevačkih naprednjaka razloge koptiranja četri člana u Gradski odbor.

On je obrazložio dolazak dvojice odbornika opozicije u njihove redove njihovom željom da svoje ideje o načinu poboljšanja stanja u gradu sprovedu u najačaj i najorganizovanoj stranci u gradu, jer sami tako smatraju, što kao odbornici na listama sa kojih su izabrani, to nisu mogli da ostvare.

Spasović je na kraju poručio da je primljeno stotinak novih članova, mahom mladih i obrazovanih, tako da sada broje preko 8.500 članova, što ih čini strankom sa najvećim brojem članova na teritoriji grada Požarevca i okolnih mesta koja gravitiraju njemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari