Požarevljanka isekla člansku kartu SNS-a, ali joj nisu dozvolili da to uradi pred Vučićem 1Foto: Privatna arhiva

Kao što je pre nekoliko dana i najavila Požarevljanka Radica Dimitrijević, koja već dve nedelje protestuje ispred zgrade Skupštine opštine Požarevac zbog nerazrešenih imovinskih odnosa – isekla je danas na pola člansku kartu Srpske napredne stranke.

Ona je za taj čin odabrala dan kada je u svojoj predizbornoj kampanji Aleksandar Vučić došao u požarevačku Halu sportova. Ali, nije joj dozvoljeno da to učini pred njim. Bila je sprečena da se sa svojim transparentom o korupciji u Požarevcu uopšte pojavi pred predsednikom.

– Oko Hale je bio korodon policije. Svi smo zgranuti otkud tolika policija u Požarevcu? Verovatno su dovedeni iz drugih gradova, kao i oni koji su došli da vide Vučića, jer su pristizali autobusi sa „gledaocima” iz Svilajnca i Despotovca. Sami Požarevljani su uglavnom ostali ispred Hale, kaže za „Danas” Radic Dimitijević.

Po njenoj priči sam Vučić u pratnji lokalnih čelnika SNS-a se nije ni pojavio na glavnom ulazu u objekat već su u Halu uvedeni na sporedni ulaz.

– Čega se predsednik toliko plaši pa ne sme da se pojavi pred građanima iz ovog gada koji su došli da ga vide, pita se ona.

Ona je imala podršku sugrađana koji su joj sve vreme čestitali na građanskoj hrabrosti.

– Policija me nije dirala, sem jednog koji mi je dobacio – da sam budala. Međutim, kada je novinarka Marija Jonker počela da snima prilog o meni, prišao je policjac u civilu koji ju je udario po ruci dok me je fotografisala. Ova požarevačka novinarka će podneti krivičnu prijavu protiv njega zbog toga, prenosi nam Radica Dimitrijević.

Inače, posle pisanja lista „Danas” ona kaže da joj se juče obratio čovek iz opštine, za koga ne zna ko je i šta je i apelovao na nju da prekine sa protestima ispred Skupštine opštine i da će „njena stvar biti rešena”.

– Niti znam ko je taj čovek i ko ga je kod mene poslao. Ja tražim pravdu i ne odustajem, dok ne dobijem obećani lokal ili pravednu odštetu za njega, kaže ona dodajući da je sutra ponovo sa transparentima na koje ukazuje na lopovluk i korupciju u Požarevcu ispred zgrade lokalnih vlasti od 7 do 15 sati.

Da podsetimo, Požarevljanka Radica Dimitrijević već pune dve nedelje protestvuje u Požarevcu zbog imovinskog spora koji traje punih 12 godina. Ona je investitoru uplatila za lokal u izgradnji koji je kasnije planom „preimenovan” u dve garaže a po tom ponovo „vraćen” da bude lokal ali koji je dobio drugi vlasnik. U međuvremenu je firma koja bila investitor proglasila bankorot i niko nije odgovoran za njenih „nestalih” 32.500 evra.

Zbog ove nepravde ona je pre pet godina više puta protestvovala i u Beogradu pred zgradom Vlade Srbije i narodne skupštine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući vama, našim čitaocima.

Pozvali smo vas da nam šaljete priče i budete reporteri Danasa, hvala vam na poverenju i hvala vam što jeste.Ukoliko imate neku interesantnu vest, zanimljivu fotografiju, video klip ili želite da ukažete na komunalni problem u vašem gradu, javite nam se putem kontakt forme na portalu Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari