U požarevačkoj Muzičkoj školi Stevan Mokranjac prošlog petka i subote održano je Sedmo tradicionalno takmičenje Susreti mladih solfeđista Učenici četvrtog i petog razreda osnovne muzičke škole, kao i prve i druge kategorije dvoglasnog pevanja, koje je ove godine uvedeno prvi put, nadmetali su se prošlog petka, 27. marta, a sledećeg dana nastupili su učenici prvog i trećeg razreda srednje muzičke škole, a potom i treće i četvrte kategorije dvoglasnog pevanja.

Prvo mesto u kategoriji četvrtih razreda osvojila je Katarina Đurić, učenica Muzičke škole Stevan Mokranjac iz Požarevca, u klasi prof. Nebojše Petkovića, drugi je bio njen školski drug Milorad Cvetković, u klasi prof. Danijele Paunović, dok je treće mesto pripalo Teodori Kocić, učenici Muzičke škole Niš, u klasi prof. Dušana Milenkovića. Dve učenice užičke Muzičke škole V. L. Karadžić, u klasi prof. Sofije Šumanac Arsenijevićbile su najuspešnije u kategoriji petog razreda. Prva je bila Monika Murić, a druga Katarina Đoković. Takmičenje je na trećem mestu završio Lazar Nikolić, učenik požarevačke škole, u klasi prof. Tatjane Bosić. Najviše bodova u prvoj kategoriji dvoglasnog pevanja sakupile su Jelena Đukići Milena Mandić, učenice MŠ Stevan Mokranjac, u klasi prof. Danijele Šoškić, dok su u drugoj kategoriji najbolji bili takođe učenici iz Požarevca – Miloš Ljubisavljevići Ana Šterjoska, u klasi prof. Katarine Jovanović.

U subotu, 28. marta, na smotri solfeđista takmičili su se srednjoškolci. Najviše bodova u kategoriji prvih razreda sakupio je Đorđe Đurićiz SMŠ Petar Krančević- Sremska Mitrovica, u klasi prof. Jovanke Ivanić, drugi je bio Aleksandar Praizović- SMŠ Vatroslav Lisinski, Beograd, u klasi prof. Tatjane Babić, dok je treće mesto osvojila Marina Milenkovićiz smederevske MŠ Kosta Manojlović, u klasi prof. Tanje Petrović. Prva dva mesta u kategoriji trećih razreda osvojile su učenice MŠ Kosta Manojlovićiz Zemuna. Najuspešnija je bila Marija Vasić, u klasi prof. Vesne Lazić, a nešto manje bodova sakupila je Emilija Petković, u klasi prof. Darka Jovanovića. Treće mesto sa neznatnim zaostatkom osvojila je Emilija Ljubisavljevićiz požarevačke muzičke škole, u klasi prof. Katarine Jovanović. U trećoj kategoriji dvoglasnog pevanja najuspešniji su bili Ivana Tomići Katarina Petković, učenice MŠ Stevan Mokranjac, u klasi prof. Tatjane Bosić, a u četvrtoj kategoriji Slobodan Elbet i Bojan Kljajićiz sremskomitrovačke MŠ Petar Krančević, u klasi prof. Vesne Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari