Pljevaljski vatrogasci su 16. avgusta intervenisali sedam puta na gašenju šumskih požara u blizini Pljevalja. Najteža intervencija je bila na strminama iznad sela Mrzovići, gdje su se vatrogasci do iza pola noći na vrlo nepristupačnom terenu borili sa vatrenom stihijom kako bi spriječili da vatra zahvati kuće. Prema riječima Mlađena Simovića komandira službe zaštite, to su bili požari na otvorenom prostoru, gdje je gorelo rastinje i sasušena trava. Vatrogasci su intervenisali kod Osnovne škole „Boško Buha“ gdje je bila zapaljena trava, a potom na lokalitetu Ševari, gdje je gorela nekošena livada i šiblje.

– U 17:50 sati dojavljen nam je požar u blizini kuća Bajića u Mrzovićima. Zapalila se trava na strminama iznad Mrzovića i vatrogasci su nadčovječanskim naporima na nepristupačnom terenu uspjeli da spriječe širenje požara prema kućama. Vatra je vjerovatno dugo tinjala i požar niko nije prijavio sve dok se vatra nije približila prvim kućama. Požar je stavljen pod kontrolu i brzo je ugašen, a jedan manji dio se proširio na kanjon Ćehotine prema novoj brani, rekao je Simović.

Vatrogasci su intervenisali i na području sela Otilovići gdje je jak vjetar otežavao gašenje požara. Komandir Simović je sjutradan sa podpredsjednikom opštine Avdom Ajanovićem obišao područja zahvaćena požarom, gdje su se na licu mjesta uvjerili u kakvoj su opasnosti bili mještani sela Mrzovići. Simović je ovoga puta apelovao na građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru u blizini šuma što je i zakonom kažnjivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari