Požari u Srbiji: Helikopteri angažovani u Bogutovcu, sprečeno širenje ka kućama, salašima i torovima 1Ilustracija foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Na gašenju požara u mestu Bogutovac, prema Troglavu, na površini od oko 150 hektara angažovano je 45 vatrogasaca-spasilaca sa 15 vozila i tri ATV vozila. U gašenju učestvuju i helikopteri MUP – Kamov Ka-32 i Super Puma, koji su na opožarenu površinu izbacili 109 tona vode, saooštio je Sektor MUP-a za vanredne situacije.

Kako je saopšteno, na licu mesta nalazi se 46 pripadnika Srbijašuma sa 10 vozila, pet padobranaca DVD Bogutovac, kao i nekoliko lovaca Lovačkog društva Bogutovac.

Navodi se da su na teritoriji Bor-Kladovo, selo Velika Kamenica, gde gori trava i nisko rastinje, angažovana 42 vatrogasca-spasioca sa 16 vozila, šest pripadnika DVD sa jednim vozilom.

Sprečeno je, navodi Sektor, širenje požara ka kućama, salašima i torovima, a sve snage su preusmerene na gašenje ka drugom kraku požara ka mestu Malajnica, na površini od oko 40 hektara.

Na području Prijepolje-Priboj, Trnak, gori nisko rastinje i mešovita šuma na nepristupačnom terenu na površini od oko 100 hektara, a angažovano je 11 vatrogasaca-spasilaca sa četiri vozila.

U saopštenju se navodi i da je požar u selu Darosava kod Aranđelovca jutros ugašen, dok u mestu Donje Komarice gori trava, nisko rastinje i listopadna šuma.

Angažovano je 13 vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila, a požarom je zahvaćena površina od oko 15 hektara i radi se na lokalizaciji.

Vatrogasci-spasioci angažovani su i na gašenju požara u mestu Vinci, opština Veliko Gradište, gde je požarom zahvaćena trava i nisko rastinje na površini od oko 60 hektara u mestu Staro Momčilovo, opština Žitorađa, i u Brusu kod Kruševca.

Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije saopštio je da su u protekla 24 sata intervenisali na 167 požara na otvorenom prostoru.

Nema ugroženih objekata ni stanovništva, a sve snage Sektora za vanredne situacije rade na lokalizaciji tih požara, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari