Ovu poslovnu godinu Industrija mineralne vode i sokova „Heba“ iz Bujanovca, prema svim pokazateljima, završiće sa pozitivnim poslovnim bilansom što nije bio slučaj u prethodne tri. Za 11 meseci proizvedeno je 42 miliona litara vode i sokova, što je za pet procenata više u odnosu na prošlu godinu.

Ovu poslovnu godinu Industrija mineralne vode i sokova „Heba“ iz Bujanovca, prema svim pokazateljima, završiće sa pozitivnim poslovnim bilansom što nije bio slučaj u prethodne tri. Za 11 meseci proizvedeno je 42 miliona litara vode i sokova, što je za pet procenata više u odnosu na prošlu godinu. Za tri procenta povećana je prodaja gazirane vode u ambalaži od 1,5 litara, koja učestvuje u ukupnom proizvodnom programu sa 70 procenata. Najveći rast prodaje zabeležen je u prodaji „Eko vode“ u balonima od šest litara i taj rast iznosi blizu 70 procenata.
U ovoj godini izvoz na tržište Makedonije i Crne Gore povećan je za deset procenata, a s obzirom na to da „Heba“ ima sve neophodne sertifikate za izvoz proizvoda u zemlje EU, ovih dana krenula je i prva isporuka vode za kupca u Nemačkoj.
– Do pre četiri godine „Heba“ je zauzimala drugo mesto u svojojoj grani, ali onda je nakon privatizacije drugih preduzeća prodaja počela da opada i mi počeli da gubimo primat na tržištu pre svega centralne Srbije – naglašava generalni direktor bujanovačkih mineralaca Miodrag Manasijević.
Manasijević naglašava da se sa Agencijom za privatizaciju razrađuju poslednje detalji vezane za tendersku privatizaciju koja uskoro treba da usledi u ovom preduzeću sa 520 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari