Posle odluke Vlade Srbije da sa opštinom Pirot učestvuje u zajedničkom finansiranju izgradnje zatvorenog bazena u tom gradu, krenulo se sa konkretnim aktivnostima. Izgradnju ovog bazena predložila je radna grupa za utvrđivanje predloga projekata čija je realizacija u funkciji podsticanja građevinske industrije Srbije. Vrednost izgradnja bazena je oko 5, 5 miliona evra.


Zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić rekao je za Danas da je formirana Komisija koja će sprovesti postupak javne nabavke.

– Komisija je uputila poziv potencijalnim izvođačima da preuzmu konkursnu dokumentaciju, a rok za dostavljanje ponuda je 11. oktobar ove godine. Posle toga se bira izvođač radova sa kojim se potpisuje ugovor – kaže Kostić, dodajući da veruje da će do kraja oktobra biti poznat izvođač radova i da će tada početi i pripremni radovi za izgradnju bazena.

– Rok za njegovu izgradnju je 24 meseca. Lokaciju imamo, rešeni su imovinsko-pravni odnosi i postoji kompletna projektna dokumentacija – kaže Kostić.

Na poslednjoj sednici SO Pirot odbornici su usvojili predlog kao i uslove finansiranja projekta izgradnje zatvorenog plivačkog bazena. Prema uslovima konkursa, učešće opštine i Vlade bilo bi po 10 odsto, a ostalo je kredit koji će na pet godina po pola otplaćivali Vlada i opština sa grejs periodom od godinu dana.

– Ovo je veoma značajan objekat za naš grad i jedino ćemo na ovakav način i uz pomoć Vlade moći da izgradimo bazen – kaže Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari