Poziv privatnim vrtićima u Subotici za naknadu dela troškova boravka dece 1Foto: J. Patarčić/Danas

Grad Subotica raspisao je javni poziv namenjen privatnim predškolskim ustanovama za dostavljanje prijava za zaključivanje ugovora o učešću lokalne samouprave u naknadi dela troškova boravka dece za radnu 2023/2024. godinu.

Poziv je otvoren do 18. avgusta, a pravo učešća imaju sve predškolske ustanove čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice sa teritorije grada Subotice, koje poseduju akt o verifikaciji, izdat od strane nadležnog Ministarstva.

Prijavu na javni poziv zainteresovani privatni vrtići mogu preuzeti sa zvanične internet stranice Grada Subotice i sa propisanom dokumentacijom treba da je podnesu u štampanom obliku u pisarnicu Gradskog uslužnog centra ili putem pošte na adresu: Grad Subotica, Trg slobode 1, 24.000 Subotica sa naznakom “Prijava na Javni poziv – privatne predškolske ustanove”.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima od 8 do 14 časova pozivom na broj telefona 024/626-885, u Sekretarijatu za društvene delatnosti.

Podsetimo, Skupština grada Subotice usvojila je na poslednjoj sednici Odluku da lokalna samouprava od 1. septembra u potpunosti preuzme sve troškove smeštaja dece u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” i vrtićima koji se nalaze u sklopu osnovnih škola u Čantaviru i Đurđinu.

Uz ovu, takođe je usvojena i odluka o subvencionisanju verifikovanih privatnih vrtića na teritoriji grada Subotice u iznosu od 10.000 dinara, a koju će moći da ostvare zaposleni roditelji koji su državljani Srbije, čija ukupna primanja ne prelaze 200.000 dinara mesečno.

Prema Rešenju koje je donelo Gradsko veće Subotice na današnjoj sednici, utvrđen je i broj dece u vaspitnim grupama u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” za školsku 2023/2024. godinu, pa će u jaslenom uzrastu biti 48,5 grupa sa 872 mališana, u celodnevnom boravku 127 grupa sa 3.225 dece, a u poludnevnom boravku 30 grupa sa 473 mališana.

To znači da će lokalna samouprava od 1. septembra u potpunosti finansirati troškove smeštaja za 4.670 dece u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” .

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari