Poziv školama da dostave radove učenika posvećene žrtvama majskih masovnih ubistava 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministarstvo prosvete pozvalo je danas osnovne i srednje škole u Srbiji da dostave materijale o aktivnostima koje su realizovale od 7. do 10. maja tokom Nedelje zajedništva i sećanja na žrtve masovnih ubistava u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u selima Dubona i Malo Orašje.

U saopštenju se navodi da je deo pristiglih radova učesnika dostupan putem linka https://prosveta.gov.rs/nedelja-secanja-i-zajednistva/.

„U školama su organizovane različite radionice na kojima su učenici mogli da izraze svoja razmišljanja i emocije o temama sećanja i zajedništva kroz slike, pesme, eseje ili dramske predstave. Takođe su organizovane humanitarne i volonterske aktivnosti, kao i ekološke akcije. Zahvaljujemo se svima koji su dostavili materijale i pozivamo i ostale škole da dostave svoje materijale o sprovedenim aktivnostima.

Održavanje Nedelje sećanja i zajedništva predložila je Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari