Poziv Užičanima da se vakcinišu 1Foto: Danas

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je upozorila na tešku epidemijsku situaciju u tom gradu i pozvala građane da se vakcinišu u još većem broju i da poštuju protivepidemijske mere.

Ona je navela je da je „od 25.februara do 10. marta ove godine bilo 712 slučajeva infekcije i da se beleži blagi porast inficiranih među starijima od 75 godina i mlađima od 18 godina“.

„Koliko je situacija ozbiljna i teška, ukazuje i to da smo 25. februara  imali 47, a 10. marta 77 novoinficiranih. U Opštoj bolnci i kovid bolnici je trenutno oko 220 pacijenata. Na intenzivnoj nezi je 21 pacijent, od kojih kojih je 14 na respiratorima i drugim vrstama podrške disanju“, rekla je gradonačelnica.

„Da se situacija kreće u veoma lošem smeru“, upozorila je, govore i podaci o tome da se „u kovid ambulanti, poslednjih pet-šest dana, povećao broj građana koji dolaze na preglede i da se dnevno obavi oko 300 pregleda“.

Istakla je da je „u gradu vakcinisano oko 24.400 građana, od kojih je oko 8.600 primilo obe doze“, a potom poručila da bi taj broj „trebalo da bude još veći, kako bismo se vratili normalnom načinu života“.

Ona je dodala da je, protekle dve sedmice, pojačana inspekcijska kontrola i da je za to vreme obavljeno hiljadu takvih provera poštovanja propisanih mera.

„Podneto je 26 prekršajnih prijava protiv fizčkih i dve prijave protiv pravnih lica“, rekla je dr Jelena Raković Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari