Fudbalska javnost u Srbiji danas će saznati sa kojim igračima će to naša A reprezentacija 29. marta protiv Portugala, u Lisabonu, pokušati da „opere“ makar deo „fleka“ iz prva tri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Remi sa gostovanja u Jermeniji, prekinut meč sa Albanijom, za zelenim stolom dobijena pa izgubljena bitka sa selekcijom iz Tirane, bruka i sramota u duelu sa Danskom, poremećena atmosfera u svlačionici i loša klima oko ekipe oterali su brzopotezno Holanđanina Dika Advokata sa selektorske klupe, a višestruki vršilac dužnosti najjačeg nacionalnog tima i doskorašnji vođa mlade selekcije Radovan Ćurčić dobio je novu funkciju. I priliku da spasi što se može spasiti u borbi za prvo učešće „orlova“ na jednom velikom takmičenju posle Svetskog šampionata u Južnoj Africi 2010.

Kako stoje stvari, Ćurčić se opredelio da zadrži veliku većinu momaka koji su počeli ovaj kvalifikacioni ciklus i izneli prethodni, s tim što nije uspeo da ubedi štopera Nevena Subotića (Borusija Dortmund) da se vrati u ekipu. Ostao je bez povređenog štopera Milana Biševca (Lion) i napadača Filipa Đorđevića (Lacio), ali je zato nagovorio kreativnog vezistu Adema LJajića da se vrati Srbiji. Ideja Ćurčića je i da zadnju liniju osveži nekada standardnim levim bekom Ivanom Obradovićem (Mehelen), a srednji red Filipom Kostićem (Štutgart), zahvali se iskusnom špicu Danku Lazoviću (Peking Enterprajzis), a ofanzivnog vezistu Miloša Jojića (Borusija D) na neko vreme prepusti „orlićima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari