Pozivi za vojne vežbe će i dalje stizati

Obuka rezervista na strelištu "Peskovi"

Ostavite komentar


  1. Pokupite sto vise Beogradjana na "vezbe" da ne bi prisustvovali protestu tokom inauguracije druga Predsednika.

  2. Svaka koverta koja dođe na moju adresu biće vraćena! Kao nezaposleno lice od svoje države nisam dobio bilo kakvu pomoć, čak ni neku privremenu. Za razliku od normalnih država gde nezapolseni imaju novčanu pomoć, besplatan prevoz i razne druge pogodnosti, ovde nezaposlena osoba nema nikakva prava. Onaj ko nema zaposleno lice u kući, ili penzionera, kao što mene pomažu moji roditelji, taj može da crkne od gladi. I onda ta ista država od mene traži neku vojnu obavezu! Sa kojim pravom?! Neka na vežebe i u kasarne šalju decu onih koji danas drmaju ovom državom, neka se njihovi sinovi i unuci valjaju po prašini za džabe 15 dana, a nas koje se uništili svojom politikom neka ostave konačno na miru. Međutim, vojska je zabava za sirotinju, dok će njihova deca da se školuju po svetu, ili ovde dobijaju funckije u državnoj službi – iako nemaju dovoljno ni škole ni iskustva! Sutra da se zarati, nas bez posla će da šalju na prvu linicju, njihova deca će rat gledati preko tv-a. Jednosmo smo tu predstavu gledali devedesetih, a gledali su je i Srbi u Velikom ratu (setimo se samo slučaja Rade Pašića), pa verujem da neće ponovo žedne preko vode da nas prevedu. Kada država konačno bude počela da brine o svojim građanima, kada bude postala istinski država socijalne pravde, onda možemo da pričamo na ovu temu.

  3. Zemlje u Evropi sada imaju BND 45 000 evra (ekološke države, humane i socijalne) a u Srbiji 4500 evra (buvljak, haos je iz godine u godine se uvećava, antisocijalna i antihumana). E sad obratiti pažnju, umesto socijalizacije, rada, školovanja, učenja…. uvek ista vlast šta nudi narodu? Vojne vežbe i spremanje za nove ratove. Uzgred ti što pozivaju ljude na vojnu vežbu su oni isti koji su Srbiju od 7 miliona (posle godina ranog haosa, kad ništa nije funkcionisalo, sa najvećom hiper inflacijom u istoriji Sveta) uvelu, ni manje ni više, nego u rat s 1 milijardom najbogatijih s NATO.
    Šta spremaju nas za novi rat s NATO zarad Ruskih geostrateških igara. Hvala lepo…dokle do poslednjeg srbina…

  4. Diskriminacija jer oni koji nisu sluzili vojni rok ilisluzili u civilstvu

  5. Srbiji ne preti neposredna vojna opasnost. NATO vojnički kontroliše region, a Rusi pokušavaju da se ubace preko "blesavih" Srba. Ako im to dopustimo, slobodno pišimo "Kraj" u ovom filmu koji sad gledamo.
    P.S.Mada lično mislim da je "ovo" politička stvar u cilju zastrašivanja i manipulacije građanima. Ali nikad se ne zna šta sve može pasti na pamet naoružanom narodu?!

  6. Nece me ova drzava videti makar lezao u zatvoru ,nista od nje dobio nisam iako sam sluzio vojsku radim i zivim u njoj ali dosta je da te neko pravi budalom i iskoriscava prvo glavonje pa mi ostali ..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.