Poznat broj dece koja su dosad inficirana korona virusom u vrtićima i školama

  1. Opet iste igre, iste laži i poluistine, iste polovične nekakve „mere“ u zdravstveni ustanovma. Naravno prvo treba dobiti smernice „odozgo“. Međutim, domovi zdravlja, ovako organizovani, samo sa osobljem koje nosi maske, a sa neodvojenim delovima od ulaza, do dijagnostike i izlaza, više ptete nego što koriste. I dalje u DNZ svi ulaze na isti ulaz, nema nikakve preliminarne separacije, nema potpuno odvojenih sektora za vakcinaciju, gde će dolaziti i izlaziti sam zdravi, suspektno boleni na kovid iuku u t.zv. „respiratorni centar“, gde se u čekaonici razmenjuju virosu između bolesnika. nema odvojenih valcinalnih punktova, prvo se mora otići kod „svoga lekara da te pregleda i da nalog za vakcinaciju“ I tu u čekaonici opet dolazi do mešanja obolelih i subkektivno zdravih, prvi haos i mašina za razmenu virusa ili zaražavanje. Aman, ljudi, ovo liči na pijacu a ne na organizovanu zdravstvenu ustanovu gde s pri dolaženju vrši trijaža zddravih koji dolaze da prime grip ili kovid vakcinu ( i ta na dva mesta, umesto na jednom, i ne pre naloga lekara kome dati kome ne. Kao da su medicinske sestre i tehničari analfabeti koji nisu u stanju da vas pitaju jeste li primali grip i/ili kovid vakcinu, jeste li imali neke reakcije neposredno ili kratko vreme posle njih ili ne, t.j. da li ste alergični na neke od sastojaka u kojima je rastvorena sama vakcina.
    Gde je tu ministarka koja sve o tome mora stručno da da uputstva, kada imamo na čelu osobu koja je bila i antivakcinašica i rukovodilac Onkološškog instituta u kome je kovid harao zbog njenih subjektivnih uverenja.
    I onda se čudite što narod više ništa ne veruje i što najčešće sa bagatelom posmatra kako epidemijski vozovi prolaze sa svojim žrtvama.
    A epidemiolozi koji tu moraju biti organizatori i instruktori u praćenju situaciju se i ne vide, njih pitaju samo novinari da ispune rubrike i zarade svoju platu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.