Poznati kragujevački sportista Marko Pavlović dobio otkaz u SPD „Radnički” 1Foto: Privatna arhiva

Jedan od najpoznatijih kragujevačkih sportista triatlonac Marko Pavlović dobio je otkaz u kragujevačkom Sportskom privrednom društvu „Radnički”. On tvrdi da je taj čin motivisan političkim razlozima, dok poslodavac kaže da je „zloupotrebio bolovanje” tokom kojeg je sa reprezentacijom bio na putu u inostranstvu.

„To je bilo očekivano i ništa nema iznenađujućeg u tome. Sve je motivisano isključivo politikom i naravno da su ’oni našli neki razlog’ poput ’zloupotrebe’ bolovanja. To je samo izgovor“, kaže Pavlović za Danas.

On se inače, odnedavno aktivirao u Gradskom odboru Stranke slobode i pravde (SSP) i kao predsednik njihovog Resornog odbora za sport održao konferenciju za štampu na kojoj je potencirao da je „sadašnji način finasiranja kragujevačkog sporta prevaziđen pre 15 godina” i da je „upaljen crveni alarm za uršavanje sporta u Kragujevcu”.

Od svog poslodavca PSD „Radnički”, gde je bio angažovan kao referent za saradnju sa sportskim klubovima i ostalim učesnicima u sportu od 2019. godine – pre toga je bio i direktor gradskih bazena – Pavlović je dobio Rešenje o otkazu sa današnjim datumom, koje je potpisao direktor Bratislav Uraković.

U obrazloženju se navodi „da je zloupotrebio pravo na odsustvo zbog privremene sprečenosti za rad” i da je krajem prošlog meseca u to vreme, u stvari, bio „u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao član delegacije Srpskog triatlon saveza”.

SPD „Radnički” je tražio dopis od Saveza i dobio od njih obaveštenje da je Pavlović učestvovao na Svetskom prvenstvu u paratriatlonu održanom 5. novembra, dok se on izjasnio kako ni na koji način nije zlopotrebio bolovanje.

„On je zloupotrebio bolovanje i za to vreme boravio u Abu Dabiju. To navodno bolovanje se sada ispituje, ne samo njegovo i ne samo kod nas u firmi”, kaže Bratislav Uraković, direktor SPD „Radnički” za Danas.

Pavlović za naš list kaže da mu je direktor otvoreno rekao da je to zbog njegovog angažmana i istupanja u javnosti i da je „isukao mač”, dok Uraković to demantuje.

„To što on priča, njegova je stvar i ne želim ni da komentarišem jer nemam nikavu dilemu u ovom slučaja”, kaže Uraković, dodajući da su jedan drugom poručili „da svako radi svoj posao”, što i Pavlović potvrđuje.

Marko Pavlović najavljuje da će tužiti SPD „Radnički” zbog toga što je sve u vezi sa njegovim otkazom urađeno „protivpravno i isključivo iz političkih motivaa” i već se konsultovao i angažovao advokate.

Povodom otkaza reprezentativcu Marku Pavloviću oglasio se saopštenjem i kragujevački SSP čiji je on član, najoštrije osuđujući ovaj čin.

„Nakon samo dve održane konferencije za novinare Pavlovića i najave otkrivanja detalja koji se tiču diskutabilnog funkcionisanja sporta u našem gradu proradio je strah. Pritisak i politički revanšizam koji su nad Pavlovićem sprovodili Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i Bratislav Uraković, direktor SPD Radnički, a što je Pavlović i sam potvrdio na nedavnoj konferenciji, danas su kulminirali otkaznim pečatom”, kažu u kragujevačkom SSP-u.

Oni tvrde kako se Uraković žalio „u određenim krugovima da Stevović vrši konstantne pritiske na njega” i ubrzo uslišio njegovu naredbu, ali i da ovaj čin, navode u SSP,  ma koliko bio posledica pritiska Urakovića ne abolira, već čini saučesnikom.

I Gradski odbor Stranke slobode i pravde iz Kragujevca insistira na tome da je otkaz ugovora o radu Marku Pavloviću uručen je danas, bez opomene, što je obaveza i da će zbog toga biti pokrenut postupak zbog nezakonitog i neosnovanog postupanja prema njemu, dajući punu podršku svom članu.

Vrhunski triatlonac i poznati skakač viskinskih skokova u vodu

Kragujevački sportista Marka Pavlovića poznat je široj javnosti po visinskim skokovima u vodu, o čemu je Danas opširno pisao. Kao reprezentativac u triatlonu je dobio nacionalno priznanje i titulu zaslužnog sportiste, za osvajanje zlatne medalje na evropskom i srebrne na svetskom prvenstvu. Bio je angažovan je i kao trener triatlona za pripreme najboljih mladih triatlonki Srbije.
Dobitnik je kragujevačke „Đurđevdanske nagrade za oblast sporta“ i nosilac titule viteza „Bogojavljenskog krsta”.
Osnivač je Klub ekstremnih sportova „Kragujevac” koji je član Srpske triatlonske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari