Pozorište „Kastelum“ i Centar za kulturu Kostolac od 16. do 21. marta organizovaće treću Smotru amaterskih pozorišta Braničevskog okruga. Na ovoj manifestaciji, posvećenoj Željku Karanu, pozorišnom radniku i dramskom piscu i osnivaču „Kasteluma“, ljubitelji pozorišne umetnosti imaće priliku da pogledaju šest predstava.

Festival će otvoriti glumci „Kasteluma“, koji će odigrati predstavu „Žene u crvenom“ Davora Špišića, koji je režirao poznati bosanski reditelj iz Republike Srpske Radan Vilotić. Naredne večeri nastupiće amateri iz Boževca, koji će izvesti predstavu „Rupa“ Aleksandra Obrenovića, koju režira Saša B. Latinović.

Trećeg dana publika će videti glumce pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića i predstavu „Ja nisam sluga dvaju gospodara“ Karla Goldonija u režiji Fuada Tabučića. Pozorište „Milivoje Živanović“ iz Požarevca 19. marta odigraće predstavu „Ujka Vanja“ A. P. Čehova, koju je režirala Nevena Rakočević. Naredne večeri predstavu „Večera budala“ Frensisa Vebera odigraće glumci Gradskog pozorišta iz Smederevske Palanke.

Festival će zatvoriti revijalna predstava „Šalter“ Maria Ćuluma u režiji Dejana Cicmilovića, u izvođenju pozorišta „Masuka“ iz Velike Plane. Svake večeri žiri će birati najboljeg glumca, dok će 21. marta proglasiti pobednika smotre, koji će dobiti plaketu „Žaljko Karan“. Ovu pozorišnu manifestaciju organizuju pozorište „Kastelum“ i Centar za kulturu Kostolac, uz podršku gradske opštine Kostolac i kompanije TE-KO Kostolac. Sve predstave se igraju u Domu kulture od 20 sati, a cena ulaznice je 150 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari