U Singapuru, a do kraja godine i u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropi i drugim delovima sveta, žene će preko interneta dobijati pouzdanu informaciju kad mogu da očekuju narednu menstruaciju, ali i raspored „plodnih dana“ kako bi planirale (ili izbegle) začeće.

Posebno psihofizičko stanje žene neposredno pred menstruaciju, takozvani „predmenstrualni sindrom“, ginekolozi i psiholozi nazvali su „bluz malog stomaka“, a američka Asocijacija ginekologa nedavno je na internetu otvorila sajt „Doc.com.“ koji treba ženama ali i njihovim muškim partnerima da olakša „prolaz“ kroz taj neugodni period.

Rečje o nekoj vrsti „ranog upozorenja“ koju žena preko elektronske pošte ili na mobilni telefon, može dobiti ako se pozove na svoj „tajni broj“.

– Predmenstrualni sindrom (PMS) je ozbiljno stanje ne samo za organizam žene veći za njen seksualni život i odnose s partnerom, bračnim ili ljubavnim, i mi mu prilazimo sa svom potrebnom ozbiljnošću u cilju prvencije“ – izjavio je dr.Vej Sijang Ju, ginekolog iz Singapura i tvorac sajta koji većkoriste žene u ovom gradu-državi.

Sajt pod šifrom „MEGG Alert“ od pretplatnica traži podatke o godinama, težini, visini i poslednjoj menstruaciji, a „MEGG Alert“ precizno izračuna menstrualni ciklus uz pomoćtehnike „preciznog uzorka“.

Pretplatnica dobija uzvratnu preciznu informaciju kad sa sigurnošću može očekivati „događanje“ i, što je jednako važno, koji su joj dani „najplodniji“. Pretplatiti se mogu žene ali i njihovi „zabrinuti i frustrirani partneri“. Anonimnost korisnika je potpuno zagarantovana jer se ne traži ni ime, ni adresa ni broj telefona – naglasio je Dr. Ju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari