Pramenković : Nemoguće pomirenje među narodima dok se ne izmere događaji iz prošlosti

Ostavite komentar


  1. А шта ћемо са злочинима које потурице вековима чине над Србима? Знам да ово нећете пустити, али знају и они чији су преци продали веру за вечеру, да Срби нису више наивни. Признајемо да се у Сребреници десио злочин и стидимо се и ми, Срби, који са тим везе немамо, али хајде да говоримо и о злочинима над Србима.

  2. Haski tribunal je imao Sandi da donese pomirenje da su osudjeni Orić, Gotovina. Ovako je prava ispala selektivna po političkoj odluci. Isto tako kao Haski tribunal , rade i lokalni sudovi u BIH, Hrvatskoj za zlocine nad Srbima u BIH, Hrvatskoj .

  3. Zlocin u Srebrnici je bio ne Nad 8500 ljudi vec Nad vise od 11000 ljudi! Nadam se da gdja. Selma Kucevic u ljude racuna I ubijene Srbe. Vise od 3000.Sve skupa je genocid I treba da se obelezava. Ako gdja. Selma racuna stradanje samo bosnjaka, sta je sa njenom humanoscu? Predsednik Srbije je bio u Potocarima, a Muslimani u Bratuncu ne!? Zasto? Mir treba da grade oba naroda.

  4. Apsolutno se slažem: sve zločine na videlo pa onda da vidimo kako ćemo u budućnost. Dosta je bilo zataškavanja.

  5. Pa glavna svrha Nemacke rezolucije su provokacije kao na stadionu u Novom Pazaru… ne pomirenje.

  6. Toliko ujdurme oko srpskoga naroda iz RS za neverovati. Kao da bivši Muslimani a sadašnji Bošnjaci ništa nisu radili(ubijali) već samo molili se Alahu(klanjali).

  7. Gospođa neka pogleda rezultat glasanja pa će joj biti jasno kako se zloupotrebljava termin genocid.
    Gdje ste se oglasili i osudili ubijanje preko tri hiljade srpakih civila- zatrli ste čitave porodice.

  8. Gdja Pramenkovic spominje neki kantar. Na Tom kantar bice ubijenim bosnjacki vojnici, a sa druge strane ubijena deca, starci, zene Srbi. Prve su ubili zlocinci
    a druge monstrumi. Zlocinci su odgovarali za to, a monstrumi ne. Imam utisak da gdju. Pramenkovic vise interesuje novac, Ratna otsteta nego pijetet prema svim zrtvama ovog krvavog sukoba. Nisam bot

  9. Da je svim ovim belosvetskim politicarima iskreno do pieteta zrtava i do pomirenja naroda na belkanu osnovali bi jednu radnu grupu od svetski priznatih i politicki neutralnih istoricara i naucnika, da istraze sve dogadjaje na balkanu-od prvog svetskog rata pa do ratova 90-tih. Ovako, nazalost sve je to politikanstvo i nikakva politika pomirenja. Svi oni smatraju balkanske narode boranijom i sicom za potkusurivanje.

  10. Slažem se. Ali pre svega večno izvinjenje i pokajanje za stravičan genocid nad Srbima od strane Hrvata i Bošnjaka 41-45 i masakr nad 3200 Srba u okolini Srebrenice. I da se izvinete što ste monstruma Nasera Orića dočekal iz Haga kao heroja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.