Javno komunalno preduzeće u Gornjem Milanovcu imalo je 2011. godine gubitak od 37.000.000 dinara, ali je za reprezentaciju i stručnu literaturu potrošilo 1.267.000 dinara, rečeno je juče na sednici Skupštine opštine.


Šef odborničke grupe opozicione Demokratske stranke Srbije Dušan Đurović ocenio je da je neprimereno da javno preduzeće posluje s gubitkom, a da se pritom jede i pije o trošku firme.

On je pitao da li u Komunalnom preduzeću postoji univerzitetska biblioteka ili radnici studiraju, kada se tolika sredstva izdvajaju za učenje.

– Mora se postaviti pitanje odgovornosti sadašnjeg rukovodstva, jer kada su oni došli zatekli su pozitivno poslovanje od 1.600.000 dinara, a u protekle četiri godine su stalno beleženi gubici i ovo je priprema za što jeftiniju privatizaciju – rekao je Đurović.

Direktor tog preduzeća Milosav Petrović objasnio je da su gubici posledica neekonomskih cena usluga, a pod reprezentacijom se vode „kafe koje se popiju kada neko dođe i osveženje radnicima koji rade u vodovodnim i kanalizacionim rovovima“.

Predsednik opštine Milisav Mirković je rekao da se mora analizirati sveukupno poslovanje Komunalnog preduzeća i da se neće dozvoliti privatizacija suprotna propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari