Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Slaviše I. (1966) iz Manastirice, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i pet krivičnih dela gradnja bez građevinske dozvole. Krivična prijava podneta je i protiv Srđana C. (1958) iz Petrovca na Mlavi zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i pet krivičnih dela gradnje bez građevinske dozvole, kao i krivično delo poreska utaja.


Slaviša I. je osumnjičen da je kao predsednika Saveta Mesne zajednice Manastirica, tokom novembra prošle godine bez odluke Saveta MZ i bez potrebne dokumentacije, zaključio ugovor o izvođenju radova na putnom pravcu „Donji Čaiš“ koji vodi do njegove porodične kuće, sa preduzećem „Sremks“ iz Petrovca. Na ime izvedenih radova isplatio je 642.000 dinara, čime je ovom preduzeću ostvario dobit na štetu MZ Manastirica.

On je osumnjičen da je krajem prošle godine kao predsednik Mesne zajednice, u svojstvu investitora, zaključio ugovore o izgradnji lokalnih puteva na teritoriji MZ Manastirica, bez projekta, tehničke dokumentacije i dozvole nadležnih institucija za izgradnju puteva. Za izvedene radove nije sproveden postupak javnih nabavki, dok su u ugovoru ovi putevi navedeni kao „Sokak kod Danila“, „Sokak kod Dobrice“, „Put prema Peri i Boži“ itd, za koji su meštani Manastirice sakupili novčana sredstva oko 64.000 evra, dok je MZ Manastirica učestvovala sa 5.005.000 dinara.

Vlasnik i direktor firme „Srmeks“ Srđan C. osumnjičen je da jedan deo novca koji su meštani sakupili za asfaltiranje lokalnih puteva, nije uplaćivao na račun firme već je sebi ostvario protivpravnu imovinsku korist i da je na ime poreza na dobit i poreza na usluge budžet Srbije oštetio za 422.640 dinara.

Osumnjičen je i da je radove na asfaltiranju lokalnih puteva izvodio bez projekta, potrebne dokumentacije i dozvole nadležnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari