Pravljenje spiskova Sorosevih plaćenika? 1Foto: Wikipedia

Najnovija ideja na srpskoj političkoj sceni je pravljenje spiskova Sorosevih plaćenika. Pitali smo relevatne sagovornike kako to komentarišu

Nataša Šćepanović

predsednica Udruženja porodica stradalih na KiM

Neprijatno sam iznenađena tim spiskom, ne znam šta im je cilj. Istina je da su nam u nekoliko navrata pomogli iz Fonda za otvoreno društvo. Kada nam je trebala pomoć, oni su nam pružili bezrezervnu podršku, na čemu smo im zahvalni. Pritom su bili izuzetno korektni, nijednom svoju pomoć nisu uslovljavali bilo kakvim sugestijama. U tome nema ničega ružnog, naše aktivnosti nisu usmerene protiv države i ništa nije urađeno protiv zakona. Kome to može da smeta?

Veran Matić

direktor Fonda B92

Ja u finansiranju projekata ne vidim ništa sporno. Reč je o finansiranju festivala Slobodna zona. Ne znam šta tu još ima da se kaže.

Sonja Biserko

predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava

Mislim da se nastavlja hajka protiv onog dela nevladinog sektora koji ima kritičan odnos prema Vladi Srbije. Soros je sada kontroverzni američki lobista. Cilj je kriminalizovati 5. oktobar i sve one koji su u njemu učestvovali. Paralelno se rehabilituje Slobodan Milošević i amnestira uloga Srbije u devedesetim. Za to imaju podršku Rusije jer se time diskreditira Amerika. Indikativno je da to rade za vreme posete Bajdena. Soros je bio najveći donator dok je Srbija bila pod sankcijama, posebno lekova.

Predrag Petrović

direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku

Informer po ko zna koji put uznemirava javnost neistinitim informacijama i poluistinama. Prošli put je to bio državni udar, a sada su meta nevladine organizacije koje navodno prave haos po Srbiji. Sve to, nažalost, prolazi bez ikakve reakcije državnih organa, a oni nastavljaju da šire paniku poluinformacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari