Da li treba pravo glasa da se dobija sa 16 godina?

Ostavite komentar


  1. Naravno da ne!I ovi od 18 nemaju pojma o polotici a kamo li ova deca!Da neće možda i osnovci da gladaju!Kakva budalaština!I studente koriste kojekakvi a sada im su potrebna i deca!Možda će sledeće pitanj biti -da li i dženderi mogu da sklapaju brak-mrak!

  2. Zalažite se vi da još učite. Vi ste deca još sa šesnaest pa uživajte u detinjstvu

  3. Skok sa 18 na 16 je preveliki, možda da prvo razmisle o 17.
    Setimo se Artura kad ga je Merlin pretvorio u ribu pa on ne ume da pliva. Ali ja sam riba, zar ne? Ne, ti samo imaš izgled ribe. I onda je jedno vreme morao da vežba plivanje. Tako i ovde, zainteresovana omladina bi mogla tih par godina da se bavi aktivizmom i da prođe kroz ciklus razočaranja u sistem a da u naletu uzbuđenja ne izglasa neki zakon koji će im uništiti budućnost.

  4. Omladina Srbije je ozbiljnija pametna treba im dati pravo da glasaju samo se bojim da to ova vlast ne zloupotrebi to. Videli smo kako Vučić podmićuje mlade novčanom pomoći pred izbore da ne bude da zato izglasaju da mogu na birališta sa 16 godina jer time dobija veći broj glasača.

  5. Mladi čovek iz pokreta je sve lepo objasnio. Dok to ne postane praksa već uvežbana, ne vredi i ne treba davati pravo glasanja na izborima sa 16. godina jer oni tada ne da ne misle o politici, nego im nije ni blizu malog mozga.

  6. Izbaciti iz birackog spiska sve koji nemaju osnovnu skolu. Sa 8 razreda jedan glas,sa srednjom dva glasa,sa fakultetom tri glasa. Pa ces malo sutra da kupis izbore paketima iz lidla…

  7. Ne mogu da dobiju pravo glasa a da nemaju krivicnu odgovornost za kriminal. U pripremi jos jedna manipulacija vladajuce sekte i zato su isplacivali pre izbora

  8. Uz ozbiljno vaspitanje i obrazovanje kroz predskolsko I skolsko o drustvu, DA.
    I bez ruzica, vecitih slavica I njima slicnih nezainteresovanih na ministarskoj poziciji.

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.