Kvalifikacijama za prolaz u glavni žreb u subotu će na terenima Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu startovati treći Serbia open.

U glavnom programu ATP 250 turnira u narednih nedelju dana na beogradskoj šljaci snage će odmeriti 32 tenisera u singl konkurenciji koje će predvoditi drugi reket sveta Novak Đoković, ali i ostali članovi najbolje Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki, Janko Tipsarević, kao i Nenad Zimonjić u dublu. Oni će za protivnike imati specijaliste za zemljanu podlogu Špance Giljerma Garsiju Lopeza, Alberta Montanjasa i Felisijana Lopeza, prošlogodišnjeg finalistu Džona Iznera iz SAD i Argentinca Huana Monaka.

Ulaz na SC „Milan Gale Muškatirović“ je besplatan kao i gledanje svih mečeva osim na centralnom terenu. Za to zadovoljstvo dnevno treba izdvojiti 900 dinara za mečeve tokom dana i 1.300 dinara za večernji program, odnosno po 2.200 za polufinala i 3.300 za veliko finale 1. maja.

Sinoć održan žreb

Žreb za ovogodišnji Serbia open u singl i dubl konkurenciji održan je sinoć kada su naši reprezentativci dobili svoje protivnike. Osim igrača koji su direktno ušli u glavni kostur u njemu će se naći još dvojica sa specijalnim pozivnicama i četiri kvalifikanta.

Humanitarni fudbalski meč

Učesnici ovogodišnjeg turnira odmeriće snage na fudbalskom terenu FK Dorćol u subotu (14.00) sa timom „zvezda“ u humanitarnom meču za pomoć Nacionalnom udruženju za roditelje dece obolele od raka. Tenisere će predvoditi Dejvis kup tim Srbije dok će sa druge strane biti Vlade Divac, Savo Milošević, Dragan Jovanović i druge poznate ličnosti.

Novinarska uvertira

Novinari beogradskih medija prvi su izašli na terene na Dorćolu u okviru medijskog turnira Serbia opena. Nakon uvodnih kola prolaz u polufinale 28. aprila obezbedili su Aleksandar Nikolić (Blic), Uglješa Balšić (Večernje novosti), Momčilo Arbutina (Pink) i branilac trofeja Milan Bošković (B92).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari