Predstavom “Zapali me“ u izvođenju glumaca pirotskog Narodnog pozorišta koju je režirao Boris Todorović, u Pirotu je završena Druga revija malih formi koju je na radost brojne publike organizovao ovaj teatar.


Ljubitelji pozorišne umetnosti u gradu na Nišavi su četiri dana, od 2. do 5. novembra, uživali u predstavama glumaca iz Beograda i Pirota. Videli su najpre duodramu „Samo da ti kažem koliko te volim“, rađenu po noveli Antonija Amura, u kojoj su igrali Milenko Pavlov i Ljiljana Đurić. Beogradsko dramsko pozorište predstavilo se komadom Matjaža Župančiča „Igra parova“ u režiji Milice Kralj u izvođenju Nede Arnerić, Elizabete Đorevske, Aleksandra Alača i Dragiše Milojkovića. Ustanova kulture „Vuk“ iz Beograda gostovala je sa monodramom „Master klas“ u kojoj nastupa Jelisaveta Seka Sablić. Reditelj predstave je Alisa Stojanović.

– Ovo je jedan „hitić“ BDP-a. Igramo je širom Srbije i svi se lepo družimo – kaže Neda Arnerić.

Profesorka Nadežda Ćirić kaže da je Revija malih formi veliki događaj koji je pokazao da je Pirot bio i ostao pozorišni grad, a direktor Pozorišta Gradimir Filipović kaže da je to bio „pogodak“ za pozorište, grad i publiku.

– Na svim predstavama sala Pozorišta je bila prepuna. Mislim da je publika uživala i da nam je to još jedan dokaz da sa ovom revijom koja ima publiku, nastavimo i naredne godine – kaže Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari