Odbornici SRS u Gradskoj Skupštini, Svetislav Petrović, Sotir Sotirov i Mirko Milanović napustili su odbornički klub SRS i ubuduće će nastupati samostalno. O tome su već obavestili skupštinu grada, a predsednik Okružnog odbora radikala, Saša Valjarevoć rekao je da su oni počeli još ranije da odstupaju od programa SRS i vode neku svoju politiku.


– Na Gradskom odboru SRS u Požarevcu mi smo o tome već raspravljali i bilo je dogovoreno da ako tako i dalje nastave da pokrenemo disciplinski postupak. Oni su iskoristili mogućnost kojia im se daje, jer političke stranke više nemaju mogućnost da mandate dodele drugom odborniku. O tome ja sam već obavestio najviše organe SRS, Dragana Todorovića predsednika Izvršnog odbora i očekujem da oni budu isključeni iz stranke. Posle njihovog odlaska nama je u gradskoj Skupštini ostalo 19 odbornika, rekao je Valjarević. Svetislav Petrović koji danas prvi put nije nosio bedž sa likom Vojislava Šešelja, kaže da se na ovaj potez odlučio jer stranka čije je interese zastupao nije ispunila njegova očekivanja u pogledu borbe za kvalitetniji život građana.

– Trenutno nemam nameru da priđem ni jednoj stranci. Šta će biti kasnije, videćemo – rekao je Petrović.

Na vlasti u Požarevcu su DS sa 26, SPS-PUPS-JS sa 11, G17plus sa 3 i SPO sa 1 odbornikom. U opoziciji su SRS sa 19, DSS sa 5 i 3 odbornika koja su trenutno samostalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari