Prečišćena voda u Zrenjaninu (ni)je po propisima

Ostavite komentar


  1. Pa dobra voda šta joj fali , mutna , smrdljiva pa takvu ste hteli svi vi koji ga sad tupite i lupetate .Sad je ova bolja od one lepe , čiste i bistre.E ona nije bila filozofima dobra , e pa sad je ok

  2. Hvala vam što pišete o ovome pre svega. Imamo arsen i bor u vodi. Nova fabrika radi kako sam ja razumela od poznanika samo mikrofiltraciju i proizvodi „belu“ vodu bez krecnjaka i vidljivih reziduala kojih je do sada bilo previše do te mere da veš nikom nije bio već zuto-siv, ali voda ni izbliza nije za piće. Navodno fabrika kapacitetom ne može da pokrije potrebe grada. Leti, kad krene zalivanje, opet se uključuje „žuta voda“ . Za potrebe grada kako sam čula, osim sistema cevi, potrebno je rešiti i kapacitet, pomenuta je Tisa kao jedna realna opcija, a to je navodno novih 5mio EUR.

    Ako fabrika kaže da nema toliko zahteva onda treba najpre tražiti ugovor na uvid, ja živim u Zrenjaninu a ne znam koji su zahtevi potpisani sa Fabrikom vode. Da li je zahtev bio da nema arsena i bora u vodi, da nema mikrobioloskih kontaminanata, da dobijemo pijacu vodu na izlazu iz fabrike? Ako to nije traženo, onda uzalud cela priča, i vrtimo se ukrug… Na balone dam po 2000 rsd mesečno, jer na toj vodi moram i kuvati… Plus nošenje i zagađenje od ambalaže.

  3. Zrenjaninski Vodovod je već poslao račune za blatnjavu vodu punu arsena i teških metala. Ispod svakog računa je sitnim slovima ponovo naznačeno da postoji nekakav imaginarni dug za nešto što niko ne zna šta je. Možda su žedni Zrenjaninci već počeli da otplaćuju novu Fabriku vode koja ne radi, baš kao i vodotoranj u centru grada. Vodovod krivi Fabriku da u postojeće zaprljane otrovne azbestne cevi isporučuje lošu vodu. To je samo još jedna finta da se zamajavaju potrošači koji su se obradovali čistoj vodi, da se barem kao ljudi okupaju.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.