Na izgradnji savremene sanitarne deponije u Inđiji radovi odmiču planiranom dinamikom. Pri kraju su grubi građevinski radovi, u toku je postavljanje folije, dok je proleće rezervisano za one finije radove. Zatim sledi administrativna procedura za dobijanje upotrebne dozvole, koliko će trajati zavisi od nadležnog pokrajinskog sekretarijata.


Predsednik opštine Goran Ješić kaže da okončanje procedure očekuju do 1. juna naredne godine. – Do tada ćemo dobiti upotrebnu dozvolu, aktivirati novu sanitarnu deponiju i krenuti sa saniranjem postojećeg smetlišta. Ovaj projekat je važan i iz ekonomskog i iz ekološkog aspekta. Ne možemo da privlačimo strane investicije a da deponujemo smeće na način kako se to radilo pre nekoliko decenija, navodi Ješić.

Kada je reč o infrastrukturnim investicijama i zaštiti životne sredine, znatno pre izgradnje regionalne deponije, Inđija i Stara Pazova su krenule u izgradnju regionalne kanalizacije. Ostao je još da se uradi jedan veoma važan segment ovog projekta – prečistač otpadnih voda što je najavljeno za narednu godinu. Tada će se stvoriti uslovi za bezbedan ispust fekalija ne samo iz opštinskih centara nego i iz naseljenih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari