Pred kraj rekonstrukcije, oštećen dečji bazen u Užicu 1Foto: Grad Užice

Dečji bazen u Užicu, čija rekonstrukcija je bila pri kraju, oštećen je danas tokom podizanja ustava na brani reke Đetinje, prilikom redovnog pražnjenja vode iz kupališta na gradskoj plaži.

Oštećenja u vidu pucanja poda bazena, koji se nalazi tik uz reku, nastalo usled, kako je rekao Miloš Milivojević, direktor JP Užice razvoj, pritiska koji se stvorio pražnjenjem vode iz gradskog kupališta.

„Projektom je predviđeno da bazen može da trpi uticaje vode iz korita reke Đetinje. Međutim, prilikom današnjeg pražnjenja vode iz kupališta, pokazalo se da je sila reagovala i bazen je oštećen“, rekao je Milivojević.

On je naveo da će JP Užice razvoj, koje je zaduženo za stručni nadzor radova, insistirati na tome da se utvrde uzrok oštećenja i odgovornost za nastalu štetu.

On je rekao da je „pozvao projektanta i izvođača radova i da će se, narednih dana, utvrditi ko je napravio propust i poručio da će „odgovorni snositi finansijske i sve druge posledice“.

Kako je Danas pisao, rekonstrukcija omanjeg dečjeg bazena, koja je počela krajem avgusta prošle godine i trebao je da se završi uoči ovogodišnje kupališne sezone, plaćena je 38,5 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Pred kraj rekonstrukcije, oštećen dečji bazen u Užicu 2
Foto: Privatna arhiva

Projekat je izradila agencija Omega, a izvođač radova je Dijamant invest iz Užica.

Projektom je predviđeno da se bazen, umesto vodom iz Đetnije čiji kavlitet je sporan zbog zagađenja fekalijama i drugim otpadnim vodama, puni vodom iz gradskog vodovoda.

Razočaran i besan

„Veoma sam razočaran i besan. I lično ću insistirati na tome da odgovorni snose posledice i troškove  sanacije oštećenja“, poručio je Milivojević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari