Gradska vlast obavestila je Zrenjanince da je investitor iz Italije, dobitnik posla na javnom tenderu za uslugu prečišćavanja pijaće vode, predao potrebnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole.


Generalni zastupnik kompanije „Gruppo Zilio“ za Srbiju Nenad Obradović izjavio je, prilikom predaje dokumenata na pisarnici gradske administracije, da je „Gruppo Zilio“ imala u planu da pomenutu dokumentaciju dostavi 1. septembra, ali je do kašnjenja došlo zbog administrativnih tehničkih razloga od strane projektantskih kuća. Ugovor sa ovom firmom potpisan je početkom februara ove godine, uz obećanje da će za osam meseci Zrenjaninci piti ispravnu vodu. Hoće li rok biti ispoštovan interesuje ovdašnju javnost.

– Projekat je izradio projektantski biro „IWA“ iz Beograda, a reviziju projekta uradio je zrenjaninski Institut „SM inženjering“. Dokumentacija je predvidela sve tehničko- tehnološke procese i rešenja na budućem projektu postrojenja za prečišćavanje pitke vode. Ta tehnologija je već primenjena na mnogo projekata i zahvaljujući njenoj primeni Zrenjaninci će konačno imati zdravu pitku vodu, naveo je Obradović a prenosi gradski portal. Prema njegovim rečima, italijanski investitor očekuje građevinsku dozvolu vrlo brzo, nakon čega će pristupiti montaži prenosivih elemenata postrojenja za prečišćavanje vode.

– Praktično, sve radnje koje slede nakon dobijanja građevinske dozvole dovešće do toga da aktivnosti na gradnji objekta počnu sredinom oktobra. Mi ćemo se pridržavati ugovornih obaveza, a najvažnije je da će postrojenje za prečišćavanje pitke vode biti u funkciji do kraja godine, objasnio je Obradović.

Oktobar, novembar, decembar, tek voda će stići, a postrojenje treba da nikne na mestu koje je JKP „Vodovod i kanalizacija“ na Mihalovčakom drumu odredila za tu namenu.

– Navedeni rokovi mogu da budu ovako efikasni jer mi u procesu izrade postrojenja za prečišćavanje vode primenjujemo modularni način tehnologije izgradnje, što podrazumeva da je već značajan deo proizvodnje obavljen paralelno sa izradom dokumentacije u našim pogonima u Italiji, te da će se gotovi moduli dopremiti iz fabrike, direktno na gradilište u Zrenjaninu, gde će biti izvršeno njihovo povezivanje – kaže Obradović.

Italijanska kompanija „Gruppo Zilio“ potpisala je 12. februara ugovor sa Gradom Zrenjaninom, odnosno JKP „Vodovod i kanalizacija“, ugovor za uslugu prečišćavanja pijaće vode. To je, nakon raskida ugovora sa nemačkom kompanijom Vasertehnik, drugi izvođač u poslednje tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari