Unija za preduzetništvo i poljoprivredu opštine Malo Crniće u lokalnom parlamentu delovaće kao opozicija. O razlozima neulaska u vlast za novine govori Saša Stević, potpredsednik UPP-a. Kako ističe, pregovori su postojali ali do realizacije nije moglo da dođe, jer iz Unije nisu želeli da odustanu od programa za koji građani glasali.


– Tražili smo da se smanji broj članova Opštinskog veća. Trenutno je 11 članova plus predsednik opštine i njegov zamenik. Smatramo da je to veliki broj za ovako malu opštinu. Smanjenje bi u velikoj meri smanjilo i troškove. Drugi zahtev odnosio se da imamo kontrolu nad dva Javna preduzeća, nad Komunalnim preduzećem i Direkcijom za izgradnjom. Zahtevali smo da imamo predsednike Upravnih odbora. Takođe, insistirali smo da se smanje dnevnice odbornicima, na nivo troškova za dolazak na tu Skupštinu. Ni u jednom trenutku nismo tražili političku funkciju ili direktorsko mesto, što je u skladu sa našim predizbornim obećanjima.

Iz unije su takođe predlagali da se otvori Kancelarija za poljoprivredu i preduzetništvo, koja bi radila sa već postojećim kadrovima iz opštine bez zapošljavanja novih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari