Predizborno zamajavanje javnosti u režiji SNS: Sagovornici Danasa o hapšenju braće Hofman 1Foto: N1

Spektakularno hapšenje braće Hofman izazvalo je veliku pažnju javnosti, gotovo kao i njihovi klipovi proteklih par dana u kojima maltretiraju građane. Međutim, sagovornici Danasa kao i građani na društvenim mrežama, pitaju se da li je slučajnost da se kikbokseri Ljuban i Miljan Vidović privode baš u predizbornoj kampanji, kada skoro godinu dana „divaljaju“ po Srbiji i BiH, te svoju bahatost kače po društvenim mrežama.

Braća se dovode u vezu sa generalnim sekretarom Vlade Novakom Nedićem, jer su navodno sa grupom batinaša koju je on predvodio viđeni pred SNS miting u Pančevu pre nekoliko meseci. Takođe su „asistirali“ u više akcija izvršetalja (ne zna se u kom svojstu), a mnogi su se zapitali i zašto nisu uhapšeni u svojim domovima, već u tržnom centru u po bela dana. Sve to dovodi u sumnju „iskrenu“ borbu MUP-a protiv kriminala, a činjenica je da se pred svake izbore broj hapšenja povećava, a mnogima se nakon izbora pritvor ukida.

Advokat Vladimir Terzić kaže za Danas da nam dosadašnja praksa ove vlasti govori da se radi o marketinškom triku kada je reč o hapšenju Hofmana.

– Do sada su fingirali borbu protiv kriminala, najavljivali hapšenja, pa čak i hapsili kratkoročno, da bi ti predmeti posle zastarevali ili bili okončani odbačajem krivičnih prijava. Ovaj put se radi o privatno-stranačkoj SNS vojsci Novaka Nedića i SNS, braći Hofman, koji su prema mojim saznanjima bili umešani u ozbiljne iznude, dok su se na socijalnim mrežama pojavljivale njihove “akcije”, pa su prozvani “Tiktok mafijom”, što deluje smešno, ali, u pozadini, radi se o ozbiljnom kriminalu – ukazuje Terzić.

On želi da verujem da je ovo hapšenje plod rada nekoga u policiji, ko želi da se otrgne kontroli partijskih vlasti koje rukovode MUP-om Srbije, ko ima hrabrosti da se suprotstavi diktatu u radu policije, kao na primer što su uradili inspektori iz afere “Jovanjica”.

– Šta je prava istina pokazaće vreme, poručuje Terzić.

Sličnog mišljenja je i Momčilo Vidojević, predsednik Novog policijsko sindikalnog saveza, koji kaže da hapšenje braće Hofman nije ništa drugo do predizborni marketinški trik.

– Uostalom, da je neko iskreno želeo da ih spreči u vršenju krivičnih dela, uhapšeni bi bili već na prvom koraku odnosno prvom incidentu. Setimo se i Vučićevog kumića Panića i njegovog divljanja sa elementima ozbiljnih krivičnih dela. Treba da odgovaraju i oni tužioci i policajci koji su sve to znali a ćutali godinu dana. Takođe, diskutabilno je da Novaka Nedića uvek i svuda ima rame uz rame sa kriminalcima, a da isti ni jednom nije bio procesuiran na bilo koji način, prekršajno, krivično ili razrešenjem sa veoma odgovornog mesta u Vladi Srbije – ističe Vidojević.

Podsetimo, policija je juče uhapsila Ljubana i Miljana Vidovića, poznatije kao braću Hofman, zbog, kako su naveli, postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje, zlostavljanje i mučenje. Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i pretnje, precizirao je MUP.

Određeno im zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari