Uoči martovskih unutarpartijskih izbora koji će biti održani i u raspuštenom Gradskom odboru SNS u Vranju, kao i na teritoriji cele opštine gde će biti izabrani novi mesni odbori povereništvo naprednjaka u ovom gradu pokrenulo je postupak za kadrovska razrešenja za pojedine članove pre svega zbog, kako se navodi, „partijske nediscipline“.

Tako je Izvršnom odboru SNS predloženo da se pokrene disciplinski postupak protiv članova stranke i to: pomoćnika generalnog direktora Zdravstvenog centra dr Mladena Kostića, dr Čedomira Stanimirovića i dr Gorana Stankovića, kao i novinarke regionalne Radio-televizije Marije Krstić Jordanov.

Poverenik SNS-a u Vranju Goran Nikolić rekao je da su lekari vranjskog Zdravstvenog centra te novinarka RTV predloženi za isključenje zbog „nepoštovanja važećih partijskih akata“.

– Posle razgovora i izjašnjavanja o predlogu vranjskog povereništva, o partijskoj sudbini pomenutih ljudi odlučiće Izvršni odbor. Nisu poštovali Statut i druga stranačka dokumenta – naveo je Nikolić.

Drugi poverenik SNS-a u Vranju Slaviša Bulatović precizirao je za medije da će disciplinski postupak da bude sproveden u skladu sa pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti i drugim stranačkim aktima.

Novinarka Marija Krstić Jordanov izjavila je za Radio-televiziju Vranje, gde je zaposlena, „da je od marta prošle godine u nemilosti poverenika SNS“, jer je navodno „odbila da izveštava i povinuje se njihovim nalozima i diktatima“. O svemu je obavestila centralu stranke i strukovna novinarska udruženja.

Pokretanje disciplinske odgovornosti protiv lekara ukazuje na to da u SNS u Vranju ne odustaju od kadrovskog raščišćavanja u regionalnom Zdravstvenom centru, gde postoji otvoreni sukob sa vladajućom koalicijom na nivou Grada koju predvode socijalisti.

– Savet za zdravstvo je u oktobru prošle godine donelo odluku da članovi SNS-a iz užeg rukovodstva Zdravstvenog centra zbog opstrukcije, neuspešne i pogrešne politike čelnika u zdravstvu podnesu ostavke. Pre toga odlučeno je da podnese ostavku ili da bude smenjen generalni direktor dr Vladimir Stamenković (SNS), jer se smatra da radi za interese socijalista. Nedisciplinovani doktori nisu se ogradili od loše i pogrešne politike u zdravstvu. Kako nisu prihvatili ovakav partijski stav, pomenuti lekari našli su se na meti partijskih disciplinskih mera.

Za sada ostaje nepoznanica da li će se u trku na unutarstranačkim izborima za Gradski odbor SNS u Vranju uključiti i narodni poslanik Dragan Nikolić, koji je od strane imenovanih poverenika često bio na meti kritike zbog navodnog „vođenja frakcionaške partijske politike“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari