Prednovogodišnji festival "Niš u srcu" počinje 27. decembra 1

U Nišu će na Trgu Stevana Sremca od 27. decembra do 1. januara 2022. godine biti održan festival „Niš u srcu“, na kojem će nastupiti muzičari, glumci, hororovi, a biće organizovana i prodajna izložna ručnih radova, novogodišnje dekoracije i umetničkih radova.

Jelena Rudić, iz udruženja “ Fabrika umetnika“ , koje organizuje festival, kaže da je ove godine interesovanje izlagača bilo ogromno.

„Izabrali smo 40 kreativaca koji će predstaviti svoje radove, u veoma jakoj konkurenciji. Moći će da izlažu samo Nišlije jer želimo da pružimo mogućnost njima da prodaju svoje radove“, dodaje ona.

Prema njenim rečima, umetnici su dužni da od prodaje ručno izrađenog nakita, predmeta od keramike, drvenih rukotvorina, slika i dekoracije doniraju 20 odsto u humanitarne svrhe.

Festival će biti otvoren 27. decembra u 18 časova koncertom grupe “ Break free“, koja će izvesti najveće hitove benda“ Queen“, koja ove godine slavi pola veka postojanja.

Posebna pažnja je posvećena niškim mališanima za koje su pripremljene interaktivne radionice, novogodišnje predstave, kao i „Karneval junaka i princeza, koji će biti održan 1. janura.

Programi se održavaju svakog dana od 12 do 20 časova, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari