Predrag Kon 26. juna odgovara na Fejsbuku

Novi “Intervju na mreži” lista Danas - epidemiolog i član kriznog štaba za suzbijanje COVID-19

Ostavite komentar


  1. Interesuje me koji je stepen rizika za mene ako se zarazim korona virusom, s obzirom na operaciju kancera debelog creva u okt 2019 i dijagnozu C19. Pre mesec dana zavrsen poslednji ciklus hemioterapije, krvna slika odlicna kao i tumor markeri. U iscekivanju rezultata CT, u februaru sve bilo cisto. 48 god

    1. Draga Vesna, ovaj prototip iz takozvane „struke“, ima sasvim drugi zadatak, tako da odgovor od njega nemoj ocekivati? Vrlo uspesno obavlja a zna se u cije ime i zasto, sirenje pandemije lazi, straha i panike? Odgovor na Vase pitanje potrazite kod nekog moralnog epidemiologa (mada su se svi ucutali i zavukli u misije rupe) a placenom strucnjaku-statisticaru je prepusteno da siri paniku i stvara smutnju u zbunjenom i bez razloga preplasenom narodu? Ideja i plan Bil Gejtsa, Sorosa, Rokfelera, SZO, Farmako mafije i duboke satanisticke jazbine o cipovanju „ZIG ZVERI“ celokupnog covecanstva mora da se sprovede? Ovaj nemoralan gmaz, vrlo revnosno radi za sotonske sile mraka, normalno podpomognut svim mogucim medijima koji takodje proteziraju ideju zombiranja coveka, jer su od istih satanista placeni kao i ovaj paramecijum?

  2. Pitanje:“Da li ste stavili politicke interese vlasti iznad preporuka struke u vezi ekonomije, privrede i izbora?“
    Odgovor:“Naravno ja sam stari vojnik, vlast na prvom mestu!“

    1. Šta je bilo sa vakcinama protiv svinjskog gripa kupljenim 2009. godine?
      Gde su završile? Koliko su koštale građane Srbije?

  3. Zasto nema informacija o broju zarazenih po gradovima i opstinama od 10.6.? Da li misli da je takva informacija nevazna za gradjane? Da li nedostatak iste podgreva sumnju u zvanicne podatke?

  4. Da li može da se nastavi sa informacijama o broju zaraženih po gradovima i opštinama u Srbiji i po opštinama u Beogradu od 10.6.2020. ?
    Naravno retroaktivno od 11.06.2020. do danas i dalje.
    Ne interusuju me razlozi ukidanja.

  5. 1. Da li je tacna tvrdnja BRIN da su u zvanicnom informacionom sistemu koji drzava i krizni stab koriste postojale paralelne vremenske serije broja novozarazenih i mrtvih po danima (uz one koje su svakodnevno bile objavljivane)?
    2. Gde je dokumentovan opis tih „paralelnih“ vremenskih serija i na osnovu cega su one unosene u sistem?
    3. Koji je naucni i epidemioloski razlog postojanja paralelnih vremenskih serija?
    4. Da li je, kao clan KZ, dr Kon bio upoznat sa postojanjem paralelnih vremenskih serija?
    5. Koji je razlog zasto paralelne vremenske serije nisu bile dostupne javnosti?
    6. Koji je Vas komentar na rezultate istrazivanja statistickih osobina broja umrlih od Covid-19, koji ukazuju da ovi podaci NE PRATE Puasonovu raspodelu. Specificno, zbog cega distribucija broja umrlih po danima nema desni rep slicno distribucijama koji se mogu dobiti empirijski u drugim zemljama? Zanima me takodje i Vase misljenje da li odsustvo ovog desnog „Repa“ u empirijskoj distribuciji broja umrlih u Srbiji ukazuje na manipulisanje podacima?
    7. Gde je specificirana procedura unosa i verifikacije podataka u Informacioni sistem,i koje su specificne mere u ovoj proceduri kojom se otezava ili onemogucava manipulisanje brojevima, tj. svesno umanjivanje (ili uvecavanje) broja novoobolelih i broja zrtava?
    8. S obzirom na izjave prof. dr Zorana Radovanovica o aritmetickom nesaglasju javno dostupnih podataka o Covid-19 epidemiji, koje su specificne mere koje Krizni stab, Batut i drugi cine da se statisticki podaci verifikuju. Da li je utvrdjena licna odgovornost za ovu nesaglasnost, i da li je dr Kon smatra da postojanje aljavosti u prezentiranim podacima doprinosi dobrom imidzu Srbije?
    9. Osecate li licnu odgovornost zbog brojnih manjkavosti koje su primetne u radu Kriznog Staba (ukljucujuci i nekonzistentnu komunikaciju, odsustvo objasnjenja pojedinih mera, itd.), i zbog toga sto, po misljenju dela javnosti, niste iskazali profesionalnu nezavisnost kakva se od Vas cekivala?
    10. Da li smatrate da je eticki primati unapredjenja i nagrade dok epidemija jos traje a Vasa borba, kao epidemiologa, jos nije zavrsena?

    1. Bravo za pitanja
      Odgovora na njih neće biti ! Ipak je ovo Srbija.

    2. Završiš medicinu, daš Hipokratovu zakletvu, radiš, čak postaneš javna ličnost 2009. u vezi sa sumnjivim vakcinama protiv SARS. Odeš posle u penziju, opet nov virus na Planeti, pozovu te da pomogneš narodu, a ti mesecima lažeš 6,5 miliona ljudi. I tako iz dana u dan muvaš, petljaš, lažeš, petljaš, lažeš, muvaš.
      Dokle, nečasni starče?

  6. 1) Koliko će vam se povećati penzija s obzirom na to da ste unapređeni iz čina rezervni major u čin potpukovnika? 2) Kako se osećate kada znate da vam je vrhovni komandant Vučić, koji se 1995. kao radikal zalagao da se za jednog ubijenog Srbina ubije 100 Bošnjaka, a ministar odbrane Vulin, čovek koji nije ni vojsku služio?

  7. Od prvog dana je jasno da ovaj virus nece nestati. Od prvog dana je jasno da, po vazecim standardima medicine, bezbedna vakcina ne moze biti napravljena brze od dve godine. Od prvog dana je jasno da je nasa najbolja sansa da pustimo virus tokom leta da procirkulise kroz mladju populaciju i da njihovi imuni sistemi pripitome ovu verziju. Zasto to ne kazete javno? Moja sestra od 40 godina je dobila agorafobiju, nece da izlazi iz kuce dok ‘korona ne prodje’ a Vi necete da njoj i slicnima kazete da ona NECE PROCI. Jel to nauka, ili ipak politika?

  8. Bice gori od njega ko od njega trazi normalan odgovor! Taj je stari licemer i rezimlija!!!!

  9. Primio sam dve kuneske vakcine, posle sest meseci zvali su me za trecu. U medjuvremenu Doslo je do gubitka imuniteta i pojave zostera, javio se koznom i ocnom specijalisti jer je ugrozena leva strana glave i levog oka. Dobio sam terapiju i sve se povuklo.
    Lekarka iz kovida kaze da treba jos sacekati. Kada mogu da primim trecu ili ovu buster obziro da ce proci dosta vremena od prve i druge i ove trece ( zvane buster ). Hvala

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.