Predrag Kon: Ko nema antitela posle druge doze, moraće da primi i treću

Ostavite komentar


  1. Tako niste govorili pre primanja prve vakcine , nije vam bilo jasno „svima vama koji se bavite ovim poslom.“ Naglo vam je, evo tek sada, postalo jasno ?

    1. Da, jos jedan razlog da se ne vakcinisemo, tako? Sa Pfizer i Modernu je vec nekoliko meseci na snazi to da se trudnice vakcinisu uz savet lekara. Ali, kao i uvek, za bilo sta, ma koliko nesto bilo dobro uvek mozemo da se uhvatimo za bar jedan razlog zasto nesto ne uraditi. Ne mogu da kazem da su ove vakcine savrsene, prosto nisam strucan da to kazem, ali i da postoji savrsena vakcina, koja nema niti jedan nus efekat imacemo bar 1-2% (u Srbiji to je oko 100.000 ljudi btw) koji ce reci: da to mozda sad nema negativne efekte ali to ce da se pokaze za 10-20 godina. A ti isti, kad dobiju temperaturu bice prvi u domu zdravlja da prave guzvu. Idi pa se leci sam kad si pametan.

      1. Otprilike tako. S tom razlikom što su sve vakcine na neki način ispitane u trećoj fazi osim kineske. Za nju smo mi i Pakistanci treća faza, pa će na osnovu toga da rade dalje. Za ostale vakcine koliko znam, nema problema. Samo sa kineskom

      2. da li bi tako pricao da si kojim slucajem trudnica i da treba da odgovaras za zivot nerodjenog deteta? U trudnoci jedan brufen ne smes da uzmes, a kamo li da pricamo o genetskoj vakcini za koju se pre tri meseca govorilo da zena koja planira trudnocu ne sme da primi. Sad odjednom trudna sme. Doticni gospodin koji istu promovise se do sada dokazao koliko mu je stalo do zdravlja svog naroda i koliko materijalne stvari igraju vaznu ulogu u njegovom zivotu. Prema tome, malo manje pametuj iza tastature!
        Molim da se objavi komentar!

  2. Jedino što bi moralo ukoliko se veliki procenat vakcina pokaže kilavo efikasan nakon revakcinacije da ovakvi poput Kona završe iza rešetaka. Moralo bi ali ne i u protektoratu Srbija.

  3. Izvinite g-dine Kon,koliki je Vas procenat od udruzenja privatnih laboratorija.
    Hoce li krizni stab da omoguci besplatni test na antitela.

  4. A da li imate ili nemate antitela utvrdićete tako što će vam neko „stručan“ gledati u šolju, baciti pasulj ili na neki sličan način? Ako je država omogućila vakcinaciju, onda mora sprovesti i kontrolu njenih efekata. O tome se mudro ćuti. Rezultat toga će biti da jedan deo građana bude u zabludi da ima antitela i neće pristupiti trećoj vakcinaciji. Postupak za ovaj slučaj još uvek nije uređen, mada u vakcinaciji postižemo „neviđene“ uspehe. Znači, ostaje mi da sam platim proveru da li imam antiotela, a spadam u one koji su primili kinesku vakcinu, za koju je saopšteo da daje slabije efekte kod muškaraca starijih od 70 godina. Kada platim i dobijem nalaz da nemam antitela kome da se obratim za novu vakcinaciju?

    1. A ista vakcina koja nije „radila“ dva puta, sad će ,kao, napraviti antitela. Zar nije logičnije primiti različitu vakcinu od one koja nije imala potreban efekat?

    2. primio si je na sopstvenu odgovornost i to si potpisao. Nisi valjda verovao vodji i Konu na rec, sve su bezbedne i dobre?Evo vec 5 ti mesec kako odmice pokazuje se u praksi da nije bas tako. Ako si pristao da budes zamorce za trecu fazu ispitivanja, mozes biti zamorce i za trecu dozu, za koju btw ko je dokazao da ce delovati, ako prethodne dve nisu?
      Molim da se objavi komentar.

      1. Btw, meni izgleda logicnije da oni koji ne prime vakcinu treba da potpisu da to cine „na sopstvenu odgovornost“ jer su valjda podlozniji bolesti. Ovako, izgleda da su bolestima podlozniji vakcinisani… Tu nesto nije u skladu sa logikom, ili mozda nemamo sve potrebne informacije….

  5. Već neko vreme pronosi se glas o potrebi eventualnog prijema treće doze vakcine, naročito u vezi Sinofarma, a i drugih. Međutim, nekliko puta sam u štampi čitao preporuku da ne treba proveravati stanje antitela posle primanja druge doze. Doktor Kon nije rekao kako bilo ko može da zna ima li ta antitela ili ne. Treba li neko posle izvršene vakcinacije da se razboli, da bi tek onda saznao da antitela nije ni razvio? Zar ćemo svi morati da plaćamo onih 3.000 dinara koliko traže privatne laboratorije? Još nekoliko važnih stvari nije rečeno o načinu organizovanja eventualnog prijema treće doze, ko će i na osnovu čega donositi takvu odluku, hoće li biti dodatnog prijavljivanja i td.

    1. Pa naravno da ćete morati da platite. Mislite da vam je vaš Predsednik dao po 3000 dinara da se obogatite?

  6. a vec i macke po krovovima pricaju o tome kako testovi za antitela nisu pouzdani
    i sta onda
    za svaki slucaj proverite jos jednom
    i jos jednom
    i jos jednom
    itd
    i svaki put debelo platite

  7. Ma, sta trecu, odmah deset, nismo nikad bili cicije! Evo, za moju tastu, moze i jedanaest da mi ne zvoca kako nisam dobar zet! Uzgred, Kon bi mogao da gostuje u nekom YouTube podcastu, da nam isprica kako je bilo kad je bio uhapsen zbog vakcina, takve price su sada „in“.

  8. 3-4 vakcine, najvise 5. I da dodamo svako po litar dva krvi

  9. A šta ako i posle te treće vakcine nema antitela. Primaće se vakcine do besvesti. Bruka je za ovu zemqu koju štite ovakvi qudi!

    1. Sve sto bi ja rekao tj pitao gosp KONa i kako to da je prihvatljivo 1-2% da od vakcinisanih ima nus pojave teske posledice a od kovida o,9 % je prihvatljivo .Sa obzirom kako mu dlaka nije falila za predhodnu vakcinaciju nece ni ovog puta ne nadajte se previse da ce iko da odgovara i da sutra prodje ovaj cirkus…

  10. Penzioner sam sa malom penzijom,primila sam vakcinu i revakcinu Sinofarma, sad ce tri meseca.Antitela nisam proveravala,pa pitam gde mogu da proverom antitela a da me to ne kosta,,jer stvarno ne mogu i to jos da platim.?

    1. Вучићеви драги пензионери, питајте Вучића!!!

  11. Šest nedelja posle druge doze Sinofarm vakcine sam se testirao i na virus i na antitela zbog bliskog kontakta sa zaraženim. Nisam uopšte imao antitela. Da zamemarimo što sam se posle par dana razboleo i u međuvremenu preležao koronu, moje pitanje stručnjacima bi bilo da li ja sa potvrdom o vakcinaciji i nalazom po kome nemam antitela mogu da banem na neki punkt i da tražim npr. Fajzer? I ako ne, zašto ne?

    1. Da li shvatate sta ste pitali…Svesno unistavate sopstvenu mogucnost da na neki nacin stvorite imuni odgovor…Posle tih nekih vakcina, vas organizam ima zadatak da unisti vase odbrambene snage …Imacete imuni odgovor na samo odredjenu vrstu uzrocnika zbog postojanja velikog broja antitela u organizmu dok ce vas licni odbrambeni mehanizam biti potpuno razoren….Poslusajte Dr.Vernona Kolmana….Ukoliko Vam nesto nije jasno…

      1. Ne truj dr toxic. Ovo je 21 vek ,pitaj one sto su prelezali zasto idu da prime vakcinu!?

  12. Je li odgovor na vakcinu zasnovan samo na anti-spike protein IgG antitelima?

  13. primite vi i trecu i cetvrtu i petu dozu, da obradujete ovog strucnjaka! Sto vise doza njemu vise kvadrata i titula!

  14. A šta ako osoba ima tzv. unakrsni imunitet? Suviše uproštena izjava od strane jednog stručnjaka (ako je uopšte uže stručan za tu oblast) kao da je cilj „potrošiti“ što više vakcina.

  15. Igg i igm kosta 4000 din. Ko placa proveru tih antitela ?!?!
    Sad ce svakog vakcinisanog da proveravaju koliko imaju antitela ?!

  16. Primio sam Sinofarm vakcinu prvu dozu u januaru, drugu u februaru. Imao sam antitela u mart 2.80 metoda elfa.Posle ponovne kontrole u maju antitela su nestala 0.23 nereaktivan metoda elfa.Znači li to da je dejstvo vakcine samo jedan mesec?

  17. Primila sam kinesku vakcinu uradila test SPIKE(Sorotein) Elecsys Anti-SARS-Cov-2 i rezultat je 99,10 Molim vas da mi objasnite šta to tačno znači

  18. Imala sak korona virus slabiji oblik u u novenbru.Primila sam sinofarm kinesku vakcinu u martu adrugu dozu 2aprila sada nemam vise antitela samo 50.to kažu da je malo .kako može da se primi opet vakcina ali druga vrsta.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.