Predrag Marković: Mala Srbija odigrala tako veliku ulogu u Velikom ratu

Ostavite komentar


  1. U ratu nema malih ni velikih. Ko potceni protivnika povećava šanse za gubitak bitke. Samo smo uvek shvatali ozbiljnost situacije i koristili srce i mozak na hrišćanski način

  2. U svakom ratu narod se pokazao boljim od vladara i vlasti. Da se uzdignemo kao feniks, malo su pripomogli i verni saveznici.
    Koliko se divimo liku i delu Dimitrija Tucovića, vidi se lepo na današnjoj Slaviji.

  3. Kako se ovi nasi istoricari (posebno SPS istoricari) malo prave naivni (da ne budem grub). To sto smo tada bili saveznici imamo da zahvalimo tadasnjoj politickoj inteligenciji srpskog vodjstva. To sto smo sada najveca evropska parija bez ikakvih saveznika imamo da zahvalimo politickoj inteligenciji od Milosevica do danas. Ima jos pitanja?

  4. Nista mi nismo sacuvali, sve ono za sta smo ginuli vise nije nase. Spska politicka elita je obesmislila svaku zrtvu svog naroda.

  5. „naši generali i vojskovođe iz Prvog svetskog rata nikada nisu dozvolili da se ubiju zarobljenici“. I umesto njih, današnje lažne patriote i pravi kriminalci slave generale zločince – Mihailovića i Mladića.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.