Predrag Petrović (BCBP): Ubistvo policajca nije teroristički akt, Dačić politizuje situaciju 1Predrag Petrović Foto: Medija centar

Direktor istraživanja Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) Predrag Petrović za Danas navodi da sinoćne ubistvo policajca ne može da se okarakteriše kao teroristički napad, kako tvrdi ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

„Nema svih elemenata da bi to ubistvo moglo da se okarakteriše kao teroristički čin, koji predstavlja kriminalni akt čiji je cilj da se njime ozbiljno zastraši stanovništvo, ili da se neka država ili međunarodna organizacija natera da se nešto učini ili ne učini. Mi ovde ne možemo da vidimo da postoje ti elementi“, objašnjava Petrović.

Povodom Dačićevih trvdnji, smatra da on daje takve izjave kako bi politizovao čitav slučaj i da iskoristi činjenicu što je počinitelj ubistva albanac.

„Odmah pravi vezu sa albanskim terorizmom, sama činjenica što je neko pripadnik neke nacionalnosti ne znači da je terorista. To bi isto bilo kao kada bi neko rekao da je neko zato što je iz Avganistana taliban ili terorista“, kaže Petrović.

Dodaje da ovakve izjave ne doprinose pomirenju između dva naroda, albanskog i srpskog, pogotovo ukoliko zaista ne postoje bilo kakvi elementi koji ukazuju da se radi o terorističkom činu, već ukazuju da se radi o nekom kriminalcu.

Podsećamo, Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen. Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem.

Posebne vesti o slučaju ubistva policajca u Loznici:

Dačić za RTS: Reč je o terorističkom napadu koji dolazi sa KiM od strane albanskih struktura

Zdravstveni centar Loznica: Ranjeni policajac trenutno u stabilnom stanju

Za osumnjičenim za ubistvo policajca traga se i u Republici Srpskoj

Mediji: Begunac Faton Hajrizi brat osumnjičenog za ubistvo srpskog policajca, zajedno bili u kolima, sa bratovog telefona se uključio u emisiju

Ubistvo u Loznici preuzelo VJT u Šapcu: Uhapšen vozač automobila iz kog je pucano, za napadačem se traga

Gradonačelnik Loznice: Napad na policiju je napad na državu

Kurti: Nema informacija o ubistvu policajca u Srbiji

Vučić uputio saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari