Lekar Borka Šutović (47), član Srpske napredne stranke, podnela je ostavku na mesto predsednika Gradske opštine Kostolac, bez javnog saopštenja i obrazloženja.

Ona za medije nije želela da daje bilo kakve izjave o ovom svom postupku jer će, kako je najavila, to uraditi kad se bude okončala zakonska procedura vezana za njenu ostavku. Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli , ona se na ovaj korak odlučila jer Skupština opštine Kostolac pre desetak dana nije usvojila izveštaj o radu Opštinske uprave za prvih sedam meseci ove godine. Sporni iizveštaj prethodno nije usvojilo ni Opštinsko veće, jer su njegovi članovi smatrali da taj dokument predstavlja prepisane izveštaje iz prethodne četiri godine. – Skupština i Opštinsko veće bili su nezadovoljni i realizacijom budžeta, jer je ona iznosila tek oko 30 odsto. Najviše nezadovoljstva izazvala je informacija o delu budžeta namenjenom za investicije, jer od planiranih 70 miliona, nije utrošen nijedan dinar – kaže naš izvor iz Opštinske uprave Kostolac.

Na čelo opštine Borka Šutović došla je krajem januara ove godine, na konstitutivnoj skupštinskoj sednici, kada su SNS i SPS formirale vladajuću koaliciju, nakon lokalnih izbora u decembru. Prema nekim nezvaničnim najavama, umesto nje na čelu opštine trebalo bi da se nađe Ivan Savić (34), takođe član SNS-a, aktuelni predsednik Skupštine GO Kostolac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari