Predsednik AKB: Ne verujem da će svi advokati poštovati obustavu

Od petka kreće štrajk advokata, traži se povlaćenje iz procedure izmena Zakona o parničnom postupku, poništavanje stava VKS-a i zamrzavanje poreske obaveze

Ostavite komentar


  1. Neka kaze predsednik, koliko glasova od 5500 advokata je osvojio, odbosno koliko je advokata uopste glasalo na izborima od pre 2 meseca…. Znaci kada njega izabere 600 advokata od 5500, to je legitimno, a kada 600 od 5500 glasa za ovustavu, to je problem i nelegitimno…. To je demokratija u Srbiji, samo kada nam odgovara tada je postujemo, a kada jenprotiv nas tada nime dobra…

  2. Sa koliko glasova se postaje predsednik…godinama već tako, a sad ispada da ova odluka nema legitimitet…pa niko nije branio kolegama da dođu i glasaju protiv…

  3. Da nije tuzno bilo bi smesno. Dozvoljavate sebi da budete taoci pohlepnih balavaca. Sta se desilo sa ozbiljnom advokaturom???

  4. Predsednice zar si zaboravio kakvu je odluku o obustavi donela Konferencija advokata Srbije I ja sam protiv obustave ali u konkretnom slucaju vise od dve trecine advokata u Beogradu smatra da je obustava jedini nacin da se spreci brutalno krsenje ustavnosti i zakonitosti u resavanju zivotnih pitanja gradjana Srbije i totalnog nipodostavanja advokatske profesije Predsednice pokreni smisaonu reformu advokature jer Vam je to ocigledno prvenstveni prioritet a ne da se pravdate sto je na Vanrednoj skupstini doneta odluka o obustavi rada za koju Vi niste Obecali ste vracanje ugleda advokatskoj profesiji i zelimo da vidimo mere u tom cilju.

  5. A za sta ste bi predsednice ? Niste za obustavu, a za sta ste ?
    Izgleda da je tacno ono sto se prica. Postavlneni ste samo da branite trenutnu vlast. A sta cete sutra ?

  6. Suluda je obustava rada u pritvorskim predmetima na nivou BG komore. Treba se boriti protiv pravne nesigurnosti, ali ne tako da ljudska prava pritvorenih lica trpe zarad pohlepe pojedinih advokata.

  7. Poznata advokatska kancelarija podnela iz Novog Sada podnela zahtev za ostavinski postupak za klijenta koji je ziv. dug od cetiriisesto dinara je nepostojeci prema rajfazen banci

  8. Sustina celog zahteva je ppslednji zahtev, zamrzavanje poreskih obaveza advokata. Novcanik je najvazniji organ svakog advokata.

  9. Postovani gospodine predsednice I uvazeno kolega, broj advokata koji je glasao za obustavu rada cini svega jednu osminu upisanih advokata I to nikako ne moze biti vecina.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.