Predsednik Republike Češke Miloš Zeman, u okviru svoje dvodnevne posete Srbiji, obišao je i pogon češke kompanije „Mitas“, koji posluje u Rumi.


Nekadašnja „Rumaguma“ postala je sastavni deo grupe „Mitas“ 2008. godine, a ova fabrika poljoprivrednih i industrijskih pneumatika u Rumi je jedan od njenih ključnih pogona. Pre dve godine u nju je investirano oko 3,5 miliona evra u proširenje proizvodnje i modernizaciju mašina. Trenutno rumska fabrika proizvodi 16.200 tona pneumatika godišnje i upošljava 558 radnika.

Predsednik Miloš Zeman je, posle razgovora sa rukovodstvom firme i delegacijom Vlade AP Vojvodine na čelu sa dr Bojanom Pajtićem, obišao fabrički pogon i obratio se radnicima. On je istakao da mu je uvek drago kada ima priliku da se sretne sa radnicima i na njihovim licima vidi da li su zadovoljni svojim poslom. – A ovde sam, uglavnom, video osmehe. Zahvaljujem i direktorima što obraćaju pažnju na radnike jer oni na poslu moraju biti zadovoljni, tada bolje rade i bolje žive, rekao je predsednik Češke Miloš Zeman.

Direktor „Mitasove“ fabrike u Rumi Ivo Somr je najavio dalja ulaganja u ovaj pogon. Reč je o sigurnoj gradnji novog skladišta proizvoda, ali i proširenju proizvodnje.

– Ova fabrika je kruna dobrih odnosa Češke i Srbije, ali i Vojvodine. Mi smo 2008. godine obezbedili subvencije za 200 zaposlenih u fabrici i ta saradnja sa „Mitasom“ se pokazala kao izuzetno produktivna, jer sada „Mitas“ proširuje svoju proizvodnju i ostaje da radi na ovom tržištu. Jedan od prioriteta nam je proširenje proizvodnje ovde i spremni smo da angažujemo finansijska sredstva i logistiku da „Mitas“ bude još uspešniji. Zahvaljujući dolasku „Mitasa“, kao velike multinacionalne kompanije, mi smo imali nekoliko novih investicija u Vojvodini, istakao je dr Bojan Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari